čtvrtek 25. února 2016

Oficiální verze, Sherlock: Přízračná nevěsta, Filmový dobrodruh Karel Zeman, Adaline, Bizarre


Oficiální verze (La historia oficial, 1985) - 60 %
Podle toho, co jsem o filmu četl, jsem si říkal, že by mě to mohlo dostat, že to bude emocionálně silné. No, ale nebylo. Nějak jsem se do filmu nemohl dostat, ty postavy mě nezaujal a já jsem ten příběh nedovedl prožít tak, jak by si rozhodně zasloužil. Myslím si, že je to trochu moje vina, ale prostě to nebyl tak silný zážitek.

Sherlock: Přízračná nevěsta (Sherlock: The Abominable Bride, 2016) - 65 %
Dlouho jsme na to čekali a dlouho to vypadalo, že to bude parádní díl. Hlavně proto, že jsem si myslel, že se to vztahuje k minulosti a že to bud jen taková jednohubka, prostě speciál, který je jiný než ostatní díly. Ale ne, ono to navazuje na klasickou sérii a to rozuzlení je takové až moc zamotávané. To mi prostě nesedlo. Musím ale vyzdvihnout povedený dabing, který nemám tu čest tak často slyšet.

Nádherný dokument, který ukazuje, že máme - anebo jsme alespoň měli - osobnosti, které skutečně výrazně promluvily do toho, jak by měl vypadat světový film. Je až neskutečné, koho dokázal Zeman ovlivnit, ale je ještě krásnější, že i dnes jsou tvůrci, kteří jdou v jeho stopách. Tenhle dokument snad otevře cestu ke Karlovi Zemanovi i pro další generaci.

Adaline (2015) - 50 %
Abych tomuhle thrilleru dal nadprůměr, to rozhodně není, na druhou stranu, abych to zase odstřelil, to se mi taky nechce. Jedná se o nízkorozpočtový film, nezávislý, a je na něm vidět, že se všichni docela snažili. A tohle ocenit umím. Navíc jsem opravdu měl pocit, že to thriller je. Takže alespoň ten průměr.

Bizarre (2015) - 15 %
Tohle rozhodně není snímek podle mého gusta a název "Bizarre" mu asi docela sedí, i když já si dovedu představit bizarní věci, které mě budou bavit. Tahle podivná koláž, která se i snaží o nějaký děj, a to v celkem jednoduchém příběhu, je zvláštní a pro mě ničím uhrančivá. Díval jsem se, ale nic jsem necítil.

Žádné komentáře:

Okomentovat