středa 25. března 2015

Muž ze Západu, Alexander and the Terrible, Horrible, No Good, Very Bad Day, Bound, Catch Hell, Escobar: Paradise Lost


Muž ze Západu (Man of the West, 1958) - 75 %
Gary Cooper je jeden z těch herců, kterému stárnutí vůbec nevadí. Tady se ponořil do role kovboje, který možná není takový slušňák, jak by si jeden na první pohled myslel. Minulost ho pronásleduje, ale nemá dopad jen na něho samotného, ale i na lidi kolem něj. Tohle setkání s minulostí ve westernovém hávu mě přímo nenadchlo, ale přece jen ukazuje hloubku žánru.

Milý, rodinný film od studia Disney. Jsou v tom emoce, je to roztomilé, vypadá to skvěle a jsou v tom zvířata, i když je škoda těch digitálních triků, bez kterých už to dneska nejde. Ale je fakt, že nechat Steva Carella nakopat klokanem asi není úplně jednoduchý úkol. Bavil jsem se a to jsem očekával. Příjemné a navíc krátké.

Bound (2015) - 40 %
Doufal jsem, že tu bude nahá Charisma Carpenter, což se poštěstilo nejen v první scéně, kde je to velmi rychlé. Poštěstilo se i dál a místy je to celkem odvážné. No, vlastně tak v jedné scéně. Jinak je to bohužel dějově hodně hloupé a je mi jasné, že to těží z "50 odstínů šedi". Škoda, že to nebylo ještě odvážnější a trochu víc sexy po delší dobu.

Catch Hell (2014) - 45 %
Snímek, který má určitě potenciál zaujmout. Ryan Phillippe asi nemá dostatek rolí, a tak si rozhodl, že si pro sebe nějakou napíše a následně i sám sebe zrežíruje. To se mu docela povedlo, a i kdyby zvládl udělat snímek trochu akčnější, hned by to vypadalo ještě o něco lépe. Zkrátit, zrychlit a udělat tomu pořádný závěr. Takhle je to prostě jen malé oukej.

Escobar: Paradise Lost (2014) - 60 %
Člověk se skoro až diví, co to vlastně chtěli napasovat za příběh na osobu Pabla Escobara, ale jak se snímek blíží závěru a graduje, divák si uvědomuje, že v té druhé půlce to není tak špatné, i když je to vlastně očekávané. Benicio se popere s každou rolí, ale překvapil mě Josh, kterému to v té drsnější půlce až překvapivě sedlo.

Žádné komentáře:

Okomentovat