pondělí 26. ledna 2015

Páni mají radši blondýnky, Operace Pacifik, Nefňukej, veverko!, Gabriel Iglesias: Aloha Fluffy, Nesvatbov


Páni mají radši blondýnky (Gentlemen Prefer Blondes, 1953) - 60 %
Kdyby tam hrála jen Marylin, asi mě to tolik nebaví, ale jelikož je tam i úchvatná Jane Russell, docela se mi ten snímek nakonec líbil. Marylin mi seděla jen, když zpívala, Jane Russell mi seděla pořád. Kromě toho, že je krásná, dobře vypadá, tak to zvládla i skvěle herecky, což jsem docela zíral. Příběh je taková hezká teatrálnost.

Operace Pacifik (Operation Pacific, 1951) - 60 %
Ten úvod s dětmi je výborný, škoda, že netrval trochu déle, protože to mělo potenciál, to by se mi líbilo, kdyby toho bylo víc. Ale ona i ta romance v tomhle válečném dramatu, který není moc krutý a ani dramatický, funguje docela dobře. Já vím, že jsem na Duka ujetý, ale on prostě povznese i celkem obyčejný film. A navíc si vybral nebo mu vybírali skvělé partnerky.

Nefňukej, veverko! (1988) - 60 %
Ten film je prostě divný, ale má takové svoje zvláštní kouzlo, které je dáno i herectvím jednotlivých herců, hlavně těch dětských. Je to poetické, zároveň je to místy docela temné a hororové. Podivné spojení s pohádkou, ale jak říkám, ono to určitým způsobem funguje, protože minimálně zprotivení je to, co ve vás film nechá.

Další skvělé představení Fluffyho. Jsem z něj prostě naprosto odvařený. Směju se nahlas, jako kdybych se neměl nikdy smát znova. Tenhle chlap mě neskutečně baví a skoro mě mrzí, že takoví komici víc nejezdí i do České republiky. Ještě se o stand up komiky začnu víc zajímat. No, od Fluffyho musím získat co nejvíc.

Nesvatbov (2010) - 50 %
To nejzajímavější na tom filmu je, že něco takového, jako je Zemplínske Hámre vůbec existuje a že nám to snímek představuje. I v dnešní době je takový úkaz divný, na druhou stranu to ukazuje, že ta socializace člověka je někdy prostě problematická. Dokument sám o sobě ale v podstatě nic zásadního neřekne, nesoudí, jen pozoruje, což mi přijde škoda, a proto mě ani snímek tolik nechytl.

Žádné komentáře:

Okomentovat