pondělí 19. ledna 2015

Madame de..., Bob Dylan, Cesta do pravěku, Flying Tigers, Kdo chce zabít Jessii?


Madame de... (Madame de..., 1953) - 60 %
Je to silný film, který vypráví o tom, jak funguje jedna společenská vrstva. Anebo vlastně spíš o tom, jak nefunguje. Některé scény jsou výborné, jsou skvěle natočeny, ale prostě mě to nedokázalo přimět, abych to sledoval skutečně naplno a věnoval se každému záběru. Není to špatný film, jen to téma mě prostě nedostalo.

Bob Dylan (No Direction Home: Bob Dylan, 2005) - 100 %
Skvělý dokument o šesti letech života Boba Dylana, který je americkou ikonou. Asi bych k němu přirovnal Karla Kryla, ale jemu se nikdy nedostalo takové pozornosti jako Dylanovi, což je škoda. Martin Scorsese ale natočil a sestříhal skvělý dokument, který ukazuje, jak se měnila doba, jak se měnil Dylan a jak se měnili názory lidí a jeho fanoušci.

Cesta do pravěku (1955) - 100 %
Úchvatný film, na kterém se ukazuje smysl pro příběh, krása filmu pro děti a mládež a obecně neskutečné schopnosti filmových tvůrců nejen - ale především - po trikové stránce. Tohle je jeden z těch filmů, které mi jako dítěti hodně dali. Díky nim zbožňuji dinosaury. Navíc se tu divák i docela dost naučí. Prostě jeden z nejlepších českých filmů, a to jen se čtyřmi herci. Animace a práce s triky neuvěřitelná.

Flying Tigers (1942) - 60 %
Klasický John Wayne, který hraje správného chlapa, ale nikoli s kloboukem, ale s leteckou uniformou. Chlapi se tady pouštějí do vzdušných soubojů, aby podstupovali nejen boj o život, ale také o čest. Ty emoce v tom i nějaké jsou, ale je to tak přímočaré, až je to skoro otravné. Pokud Duka nemáte rádi, tohle s klidem vynechte. Pokud ho máte rádi, nic zásadního vám tenhle filme nedá.

Kdo chce zabít Jessii? (1966) - 80 %
Devizou tohoto filmu je Kája Saudek, krásná Olga Schoberová a samozřejmě humor. Nemluvím pak o propojení s komiksem, protože to je skutečně výborné, stejně jako bláznivá sci-fi zápletka s neskutečnou Danou Medřickou a skvěle uťáplým Sovákem, který má hezký vývoj postavy. Menšík je v epizodní roli klasicky výtečný. Parádní český film, které se už netočí.

Žádné komentáře:

Okomentovat