sobota 22. listopadu 2014

Můj miláček Klementina, Pencil Face, Město nemrtvých, Crossover, Doupě


Můj miláček Klementina (My Darling Clementine, 1946) - 85 %
Výborný western, kde se mi ani nechtělo věřit tomu, že Henry Fonda bude v roli Wyatta Earpa uvěřitelný, ale samozřejmě jsem se mýlil, protože on je tradičně zábavný. Je v něm něco dojemného, stejně jako chlapského, silného. Výborný příběh mužů, kde ženy jsou hlavně krásné. A krásné opravdu hodně.

Pencil Face (2008) - 50 %
Nápad celkem originální, přece jen, v kolika filmech máte tužku s lidským - více méně - obličejem? Navíc vám tahle tužka všechno, co nakreslíte, převede do reálné podoby. Tohle je k nezaplacení. Provedení a celkové vyznění snímku je ale docela průměrné.

Město nemrtvých (Battle of the Damned, 2013) - 70 %
Tak jsem zase jednou dostal to, co jsem chtěl. Dolph Lundgren a k tomu ještě zombie, i když s těmi je film hodně na štíru, ale navíc tu jsou ještě roboti. Dolph je místy pořád docela dobrá mlátička, o herectví se tu moc mluvit nedá. Ale jak říkám, to, co jsem chtěl, jsem dostal a u snímku jsem se dobře bavil. Nemusel jsem u něj vůbec myslet, což bylo příjemné.

Crossover (2010) - 60 %
Nikdy by mě nenapadlo, že ploštice budou hlavní postavy filmu, ale přesně to se stalo ve snímku "Crossover". Je jich tu docela dost, ale všechny vzhlížejí k jednomu jedinému tvorovi. Tomu s křížem. Jako alegorie křesťanství mi to tak dobré nepřijde, ale vizuálně je to velmi dobře udělané.

Doupě (Brick Mansions, 2014) - 60 %
Zamotává se to, zamotává, až se to nakonec vymotá v něčem, co se dalo celkem očekávat. Je to ale většinu doby celkem dobrá jízda, kterou dokázal táhnout hlavně David Belle, který je vážně pohyblivý frajer. Paul Walker mu stačí, a stejně tak i RZA, který si už stačil vybudovat image drsných, chladných maníků.

Žádné komentáře:

Okomentovat