pátek 7. listopadu 2014

Jindřich V., The Makeover, The Single Moms Club, Back to the Start, The Snorkel


Jindřich V. (The Chronicle History of King Henry the Fift with His Battell Fought at Agincourt in France, 1944) - 70 %
Laurence Olivier je skvělý herec, ale tady jsem mu to místy prostě nevěřil. Jako kdyby hrál více hlasem, než aby hrál celým tělem. Snad to bylo i pro celé pojetí filmu, kdy opravdu sledujete hlavně divadelní hru, čemuž je podřízené i skvělé úvodní intro. Ty miniatury jsou boží. Přesto si pořád myslím, že Shakespeare se nejvíc hodí právě na divadlo.

The Makeover (2011) - 40 %
Život někdy může být pohádka, ale očividně ne, když si tu pohádku sami uděláme, ale když ji za nás někdo vytvoří. To poselství snímku je trochu podivné, ale co si budeme povídat, pokud máte rádi kýč, tak se na to docela dobře kouká. A to je asi tak všechno.

The Single Moms Club (2014) - 60 %
Tyler Perry nebude můj oblíbený tvůrce, ale nemohu si pomoct, tohle není film, který by mě naprosto zhnusil nebo odradil. Ty charaktery jsem si většinou celkem užíval, i když ty ženské umějí být protivné a jejich osudy jsou někdy až příliš sladkobolné. Není to nic, co vás vytrhne, ale já jsem si to stejně docela užil. Prostě pohodička o ničem.

Back to the Start (2011) - 80 %
Velmi krátké, ale přitom v těch dvou minutách řekne tolik, co by jiný člověk nezvládl ani románem. Začít od začátku je někdy nejlepší, i když ne nutně efektivnější tak, jak si to představujeme dnes. A já s tím snímkem vlastně souhlasím, ať už v té metaforické, anebo v té skutečně zobrazované rovině. Sedl mi.

The Snorkel (1958) - 75 %
Výborný napínavý snímek, kde jsou karty hned od začátku jasně rozdány a vy jen čekáte na to, jak a kdy se dojde k cíli a jaký ten cíl bude. Ano, je to celkem předvídatelné a ten konec není úplně uspokojivý, přitom by stačilo ubrat jednu scénu, ale na druhou scénu to pořád nic nemění na tom, že ta cesta k cíli je prostě dobrá.

Žádné komentáře:

Okomentovat