pátek 14. listopadu 2014

Don't Hug Me, I'm Scared, Četař York, Kiss, The Immigrant, Holandský zakrslý


Don't Hug Me I'm Scared (2011) - 45 %
Inspirace pořady jako "Sezame, otevři se" nebo "Muppeti" je více než jasná, stejně jako zaměření se na dětské publikum. Hezky se to rýmuje, to to celkem pěkné, kreativní jen trochu, ale proč ne. Pro děti je to myslím docela dobré, ale samotné opakování toho, že to chce být tvůrčí, mi nepřijde jako tvůrčí nápad.

Četař York (Sergeant York, 1941) - 60 %
Gary Cooper je skvělým tahounem tohoto filmu. Bez něho by to nikdy nebylo ono. Jeho pohled, jeho mluva, to, jak celkem jednoduše a přirozeně hraje, jsou okrasy filmu o tom, jak se může změnit život jednoho člověka, ale jak se sám člověk změnit nemusí. Nebo alespoň ne tolik. Hezký příběh o člověku, který nechtěl být velkým, ale tak trochu se jím stal. Asi jsem ale stejně čekal trochu silnější zážitek.

Kiss (2011) - 30 %
Nemůžu si pomoct, ale celé mi to přijde nesmírně klišovité a kýčovité. Černá a bílá na začátku jsou jednoduše prvoplánové, stejně jako barva, která se později objevuje. Hudební doprovod, respektive podkreslení, tomu dává alespoň trochu něco navíc, ale neřekl bych, že v nějakém velkém množství.

The Immigrant (2013) - 55 %
Snímek se skvělými hereckými výkony, který mě bohužel nechal celkem chladným. To, co předvádí zejména Joaquin Phoenix je skutečně paráda, ale celkově mi to prostě nesedlo. Nadchl mě příchod kouzelníka, pro ty mám asi pořád slabost, ale pak zase najednou nic. Prostě jen další historické drama.

Holandský zakrslý (Netherland Dwarf, 2008) - 60 %
Ale jo, celkem zajímavý příběh o tom, že někdy hledáme něco, co jsme dávno našli, jen o tom nevíme. Pro oči nevidíme. Králík je tady zajímavým katalyzátorem událostí, ale ty jsou bohužel utnuty poměrně brzy. Ano, dá se domýšlet, jak to pokračuje, ale skoro si říkám, že by si postavy zasloužily ještě o trochu více. Některé scény se vám ale stejně zapíší.

Žádné komentáře:

Okomentovat