středa 26. listopadu 2014

Zabijáci, Ham Sandwich, Kite, Successful Alcoholics, Ve znamení kříže


Zabijáci (The Killers, 1946) - 80 %
Další z výborných noir filmů své doby, na kterém je vidět, že ani tolik nevadilo, že násilí není zobrazováno až tak uvěřitelně a případně není zobrazováno vůbec. Když máte v hlavní roli dobrou postavu, tak snesete i nějaké ty slabiny v pojetí, které je dáno dobou. Příběh samotný ale dokáže strhnout, a to i pro neustálou nejistotu toho, jak to vlastně je.

Ham Sandwich (2011) - 50 %
Celkem vtipná komedie o tom, jak to dopadne, když se vám do rukou dostane sendvič, díky němuž můžete cestovat v čase. Nápad sám o sobě celkem dobrý, ale provedení takové skoro tradiční. Nic navíc zde již není.

Kite (2014) - 35 %
Bessonovský typ hrdinky, který je převzat z původního japonského anime. Navíc je to celkem jasné schéma pro film o pomstě. Po první scéně jsem si myslel, že to bude fajn béčko, které bude cool, ale bohužel další dění ukázalo, že to ono opravdu není. Jsem zvědavý na Japonskou předlohu. Do té vkládám více nadějí.

Successful Alcoholics (2010) - 60 %
Nepěkná ukázka toho, co s vám udělá alkohol. Nebo ono je to herecky celkem pěkné, ale vidět, jak se člověk sám, dobrovolně ničí, to je přece jen někdy náročné. Co je ale na filmu nejlepší - to ani není humor, který mi nesedl - ale ona pointa, která tomu celému dává naprosto jiný rozměr a něco o nás lidech vypovídá.

Ve znamení kříže (The Sign of the Cross, 1932) - 70 %
Na snímek jsem se díval hlavně proto, abych si připomněl něco, co ještě vzniklo před přijetím Haysova kodexu a co tedy obsahovalo scény, které se později nenosily. Je osvěžující vidět lechtivější záběry i v americké produkci černobílé éry. Docela by mě zajímalo, jak by některé filmy vypadaly, kdyby kodex nebyl přijat. DeMille ukazuje, že by to rozhodně nebylo k neprospěchu věci. A ta práce se zvířaty!

Žádné komentáře:

Okomentovat