čtvrtek 13. listopadu 2014

Děti ráje, Hands Solo, Reclaim, Ormie, Space Station 76


Děti ráje (Les enfants du paradis, 1945) - 90 %
Krásný příběh, který vychází ze skutečných událostí a oslavuje postavu Jeana Gasparda Debureau nebo Jana Kašpara Debrio, chcete-li. Je to ale oslava divadla a herectví obecně, což se projevuje v úchvatných hereckých výkonech. Nevěřil jsem tomu, že tříhodinový snímek z roku 1945, navíc francouzský a s podobným tématem, udrží pozornost celou dobu, ale "Dětem ráje" se to skutečně povedlo.

Hands Solo (2009) - 80 %
Výborný fiktivní dokument, který má vtipnou zápletku, i když, pravda, mohla by se jevit trochu nablble. Tvůrcům se to však podařilo zvládnout se ctí, jsou zde skvělé vtípky a navíc to celé má i nějaký příběh, který je smysluplný a v rámci možností i dramatický a gradující s příhodnými zvraty. Čekal jsem nějakou úchylárnu, ale tohle mě mile překvapilo.

Reclaim (2014) - 50 %
Nemůžu si pomoct, ale i když je tohle místy skutečně dialogová hrůza, John Cusack mi v podobných rolích poslední dobou docela sedí. Částečně za to může jeho obličej, ale i jeho herectví. Strašně prvoplánový film, ale aspoň upozorňuje na něco, co se opravdu děje. Neříkám, že stojí za to, ale určitě se najde někdo, koho také zaujme.

Ormie (2010) - 55 %
Nijak moc originální mi to nepřišlo, ale podařilo se přijít s animací, která chytne a nepustí. Čuníka budete sledovat od začátku do konce a nejspíš se u něj budete i bavit. Jeho kousky jsou celkem fajn, pobaví, ale podle mého prostě neohromí. Kvalitně odvedená práce, která přeskočí průměr jen lehounce.

Space Station 76 (2014) - 60 %
Není to úplně skvělé sci-fi, ale rozhodně má velmi dobře naběhnuto. Skvěle jsem se u něj bavil a musím říct, že mě překvapilo, jak moc zajímavé herce se podařilo sehnat. Patrick Wilson mi opět dokazuje, jak zajímavým je a co všechno dovede zahrát. Nesedne každému, to je jasné, ale já už si ho pomalu řadím mezi oblíbence.

Žádné komentáře:

Okomentovat