pondělí 3. listopadu 2014

Setkáme se v St. Louis, Sleep Forever, Odstřelovač: Reloaded, Dennis, Rover


Setkáme se v St. Louis (Meet Me in St. Louis, 1944) - 65 %
Barevně je to krásné, to je prostě to kouzlo Technicoloru, které mě vždycky dostane, ale příběhově už to není takové, aby mě to odrovnalo. Judy Garland je roztomilá, navíc opravdu krásně zívá, jsou zde výborné scény, hlavně ta halloweenská nebo ta se sněhuláky, ale jinak je to snímek, který potěší vaše srdce v neděli odpoledne, a pak půjdete dělat něco jiného.

Sleep Forever (2011) - 55 %
Podivný, skoro až psychedelický film, hlavně ve svém závěru, který má dvě přednosti - krásnou krajinu, která je zachycena ve výborných záběrech, a hudební stránku, která mě dostala snad nejvíce. Finále s černým humorem dává tomu celému korunu, což ale neznamená, že si tohle budete nutně pamatovat.

Odstřelovač: Reloaded (Sniper: Reloaded, 2011) - 40 %
Je to trochu zbytečně nastavovaná akční kaše, ale je docela fajn, že se pořád vychází z toho původního. Vrací se Billy Zane, i když kvůli němu na to rozhodně nekoukejte. I když je na plakátu jako první, prostoru tu má strašně málo. Příběh se točí kolem syna původního odstřelovače a nutno říct, že se celkem potatil. To se podepsalo i a neoriginalitě příběhu, kterému chybí silné momenty.

Dennis (2007) - 80 %
Kim Kold je neskutečnou postavou, a to jak fyzicky, tak i herecky. Skvěle se hodí na podobné filmy a ta dramaticky melancholická rovina mu výborně sedí. Ta chvíle, kdy přijdou jiní muži, je až neskutečná, stejně jako poslední scéna, která ukazuje, že na velikosti a síle člověka nezáleží. Maminka je pořád maminka.

Rover (The Rover, 2014) - 60 %
"Rover" je určitě zajímavý snímek, i když hodně záleží na tom, jestli vám sedí ty pomalé, hloubavé filmy, kdy máte pocit, že každá vteřina má ve skutečnosti tři vteřiny. Vleče se to, ale ten příběh, který je zde vyprávěný, není sám o sobě úplně špatný. Jen neohromí. Robertovi Pattinsonovi fandím a tady dokazuje, že vystoupil ze své škatulky a je schopným hercem. Guy Pearce to dokázal dávno, jen podobné typy hraje příliš často.

Žádné komentáře:

Okomentovat