úterý 18. listopadu 2014

Pouto nejsilnější, The Terrys, They Came together, Behind the Scene, Think Like a Man Too


Pouto nejsilnější (Brief Encounter, 1945) - 95 %
Když jsem k filmu přistupoval s tím, že je to romantický snímek z doby poválečné, nebyl jsem si příliš jistý tím, co mám čekat. Výsledek mi vyrazil dech. Už dlouho jsem neviděl romantický film, kde by byla ústřední dvojice tak dokonalá, navíc předurčená k tomu, aby dopadla špatně. Nádherný film a nepřekvapí, že je z Velké Británie.

The Terrys (2011) - 20 %
Nevím, co je na tom vtipného. Myslím si, že mám smysl pro humor, ale dvě hovada, která se zde chovají jako naprostí pitomci v příběhu, který nemá žádný smysl, respektive se snaží podat něco, co v jejich provedení nemá význam, je prostě hloupé. Jestli je tohle humor, tak je očividně nějaký typ, který mi nesedí.

They Came Together (2014) - 90 %
Nevěřil jsem tomu, že tohle obsazení a s tímhle režisérem přijde s něčím skutečně dobrým, ale najednou jsem si po několika minutách uvědomil, že nesleduji klasickou americkou komedii, ale úžasné absurdní divadelní představení, které je ve skutečnosti filmem. Parádní ujeté situace a vtipy, které skoro navazují na francouzskou a vlastně i českou tradici. Neskutečně překvapení, které bude nejspíš velmi opomíjeno.

Behind the Scene (2011) - 50 %
Natáčení filmů, to není jen těch pár lidí, co vidíte v konečném výsledku, ale je to spousta lidí, kteří zůstanou skrytí pod jmény v titulcích. Tohle je film, který se na ně trochu zaměřuje, dělá to s láskou, ale diváka prostě nechytne.

Think Like a Man Too (2014) - 20 %
Klasická romantická americká komedie, kde jde jen o to, aby se něco stalo, co na první pohled převrátí všechno, o co postavy usilují, ale vlastně došlo jen k tomu, že se ujistí, že to, co dělají, je správné. Uvěřitelné to není, ale sem tam se třeba objeví něco, co vás zaujme. Vzhledem k tomu, že je to pokračování, tak jsem se k těm postavám nijak rád nevracel.

Žádné komentáře:

Okomentovat