neděle 2. listopadu 2014

American Juggalo, Posedlost, Věříme v Boha, Sniper 3, Zombinladen: The Axis of Evil Dead


American Juggalo (2011) - 75 %
Výborný dokument o tom, jak se lidé snaží omluvit to, že jsou vlastně směšní a ubozí. To, co se zde říká, vychází z úst osob, které mají daleko ke střízlivosti nebo příčetnosti. Ať už jsou mezi nimi chirurgové nebo vědci, nic moc to nemění na tom, že jsou to směšná individua, který chtějí jakýkoli způsobem omluvit to, že dost těžko hledají, proč vlastně žít. Tedy kromě toho, že se na týden v roce sejdou a je z nich tohle.

Posedlost (Ossessione, 1943) - 70 %
Výborná ukázka toho, jak je možné zachytit realismus Itálie v době druhé světové války. Místy se člověk diví, že tohle ve fašistické Itálii vůbec mohlo být natočeno, protože to není hezký obrázek silné země. Naopak, jako kdyby země byla slabá a stejně tak jsou slabé postavy, které zde vystupují. To vede k tomu, že jsou obětí vlastní slabosti.

Věříme v Boha (In God We Trust, 2000) - 85 %
Jason Reitman v krátkém filmu ukazuje, kde jsou jeho přednosti, a to především v tom, že je vtipný, dokáže vytvořit zajímavou zápletku a nakonec i strhnout diváka, aby hlavnímu hrdinovi fandil. Některé vtipy jsou opravdu výborné a je krásné vidět, že vycházejí ze zvoleného konceptu, nejsou to jen nějaké vtipy obecné.

Sniper 3 (Sniper 3, 2004) - 50 %
Má to něco do sebe, pokud vám sedli předchozí filmy. Je docela fajn se znovu setkat s postavou odstřelovače a vidět, že mu to pořád jde, stejně jako vidět, jak stárne a dostavují se určité problémy. Není to zahrané skvěle, není to ani skvěle natočeno, ale jako akční film to pořád docela ujde. Před tím finálním zabitím musím smeknout, to byla vážně paráda!

Tenhle fiktivní trailer - a já doufá, že fiktivním skutečně zůstane - se povedlo udělat si srandu z teroristů i z honby za nimi, ale navíc jsou do toho ještě přidány skvělé vizuální efekty. Ano, je to digitální, ale tedy to prostě díky střihu vypadá celkem dobře. Navíc je to pěkně ujeté, což tomu sedí.

Žádné komentáře:

Okomentovat