pondělí 25. listopadu 2013

Vai que dá Certo, The Rise and Fall of a White Collar Hooligan, White Collar Hooligan 2, We Steal Secrets, Kouzelníci z Waverly

Vai que dá Certo (2013) - 40 %
Brazilská komedie? Tak zvědavý jsem byl, to se musí uznat. Banda chlapů, co si normálně užívá fotbal a jen takové plkání, se rozhodně, že si přijdou k pořádným penězům. Samozřejmě, že to nebude nijak jednoduché. Zejména konverzační dojem je doplněn o sem tam nějaký ten situační, ale stejně jsem měl většinou pocit, že se na humor docela zapomnělo a sázelo se na hrdiny, kteří bohužel zase nejsou ažtak divní, jak by tvůrci chtěli.
Rise & Fall of a White Collar Hooligan, The (2012)
Fotbalový fanoušek, který už neví, jestli má jeho život vlastně smysl. Ale v pohodě, on se podívá do společnosti podvodníků a najednou zjišťuje, že se pořád dá žít. A navíc v tom můžou být i velké prachy. Chytlavý hudba, snaha o rychlé tempo, průměrné herecké výkony. Variace na nabušené a chytré filmy Guye Ritchieho, akorát variace, která vůbec není tak výbušná, jak by chtěla, a už vůbec není chytrá, jen jí zůstává ta ukecanost.
Hooligan s bílým límečkem se vrací. Z nezaměstnaného chuligána se stal podvodník první třídy, který ale musel uniknout. V rádoby drsném stylu se kolem mě prohnal první film a já jsem zjistil, že je i tenhle druhý. První za moc nestál, druhý reputaci režiséra, který pro mě zatím nenatočil nic průměrného, příliš nevylepšil. Hlavní "hrdina" zjišťuje, že ho minulost dohání a že bude muset zase udělat nějaké ty černoty, aby zachránil tu, kterou miluje. Strašlivé klišé, které není prezentováno nijak novým, zajímavým nebo specifickým způsobem. Voiceover to rozhodně nezachraňuje.
Dokument o tom, jak vlastně došlo ke vzniku WikiLeaks. Poslední dobou se už o tom tolik nemluví, za to se točí filmy, které nám tenhle fenomén připomínají. Je to dobře. O tom, jaké informace jsou tajné a za jaké můžeme být odsouzeni téměř do konce života, to je samo o sobě celkem důležité poznání. Kolik nám toho zůstává utajeno a kolik toho, co je utajeno, je opravdu informací, která by měla zůstat tajná? Pokud nic jiného, tenhle dokument vás alespoň přiměje přemýšlet o tom, kdo vlastně řídí tenhle svět a rozhoduje o tom, co máme vědět a co nikoli. Možná je to pohled trochu zaujatý, ale nedá se nic dělat. Existence a smysl WikiLeaks k tomu celkem nabádá.
Kouzelníci z Waverly - Film (Wizards of Waverly Place: The Movie, 2009) - 40 %
Tak v první řadě mě potěšilo, že tu není smích v pozadí. Vzhledem k tomu, že jsem jako první viděl druhý díl, docela mě to překvapilo. I když mám pocit, že se ani tolik nejednalo o druhý díl filmu, jako spíš navázání na původní seriál. Nemůžu si pomoct, ale Selena Gomez mi přijde neskutečně vtipná. Mám pocit, že skončit v jednom pokoji s ní a Chloë Grace Moretz, změním se ve slintajícího debila. Je výborná a těším se na něco přece jen lepšího, kde si zahraje. Jinak je tohle nenáročné a méně vtipné než sitcomově laděný "Návrat kouzelníků: Alex versus Alex".

Žádné komentáře:

Okomentovat