úterý 19. listopadu 2013

Machete zabíjí, Syrup, Havajské prázdniny, Air Mater, Krátké příběhy hraček, Time Travel Mater

Machete zabíjí (Machete Kills, 2013) - 55 %
No, myslel jsem si, že to bude trochu lepší, že tam bude smysluplnější příběh, že to bude nabušené, ale přece jen je to sem tam celkem nudné. Ano, jsou zde scény, které jsem si užil, herecké výkony, které potěšily - nebo možná spíš jen herecké účasti - ale místy jsem se prostě přistihl, že mě to nebaví. Je to škoda, i když si pořád myslím, že tohle je cesta, jak mají vypadat moderní béčka. Jen kdyby se tvůrci včetně Rodrigueze vykašlali na digitální triky, které vypadají prostě hrozně.
Syrup (2013)
Syrup (2013) - 50 %
Svět reklamy je tvrdý, a to pravděpodobně doslova, protože ho dělají především lidé, kteří chtějí zaujmout sexy ženami. Chce se říct, že pokud zákazník ztvrdne, má inzerovaná společnost vyhráno. No, co si budeme povídat, ono je to smutně jednoduché, ale funguje to. Sexy ženská v reklamě zaujme pozornost. Romantické drama z reklamního prostředí, které se snaží také o humor, jenže ten tu nefunguje. Jedná se o zajímavé téma, ale jako kdyby se film nemohl rozhodnout, co chce být. Drama z náročného prostředí, komedií s ujetými prvky, anebo romantickou slaďárnou. Dohromady je to nepříliš vynikající spletenec.
File:Hawaiian Vacation poster.jpg
Havajské prázdniny (Hawaiian Vacation, 2011) - 75 %
Zábavné, místy skoro k popukání, což je přece jen mezi krátkými filmy od Pixaru, které vycházejí z jejich celovečeráků, poslední dobou celkem úspěch. Je to skvělý nápad šoupnout do "Příběhu hraček" romantiku, která funguje výborně. Je to hezké, dojemné a vtipné, což je něco, co se o dlouhometrážních amerických romancích mnohdy říct nedá.
Air Mater (2011) - 55 %
Tak nějak jsem měl pocit, že tohle je takové intro pro snímek "Letadla", což bohužel samo o sobě z filmečku "Air Mater" dělá celkem obyčejnou hříčku. Klasický film, který vychází ze známého a oblíbeného filmu. Prostě bonus, tentokrát ke snímku "Auta 2". Nezajímavý příběh, předpokládaný. Bohužel je prostě lepší, když Pixar dělá svoje originální krátké filmy. Ty doplňkové k celovečerním animákům většinou nekončí moc dobře.
File:Small Fry poster.jpg
Krátké příběhy hraček (Small Fry, 2011) - 65 %
A další filmeček, který si hraje s postavami z Příběhu hraček 3". Když už nic jiného, tenhle snímek má alespoň nápad, což se v případě "Air Mater" říct nedá. "Krátký příběh hraček" si pohrává s hračkami, které najdete u happy mealů a podobných menu. Je to celkem zábavné, což je fajn, ale na druhou stranu, ani tohle není snímek, který nějak zásadně vybočuje v oblasti animované grotesky. Hezké na jedno kouknutí, na DVD s filmem se to musí vyjímat jako fajn bonus.
Time Travel Mater (2012) - 60 %
Další kousek s Materem (Burákem), který je očividně oblíbenou postavou, i když mě díky těmhle krátkým kouskům přijde spíš jako pořádně otravný. Tentokrát si příběh hraje s cestováním v čase, ale co na něm nejvíce vyniká, to je vizuální, nebo hlavně barevné provedení. Není to nic, co vás vytrhne, pro děti jsou tyhle krátké, celkem ukecané snímky pravděpodobně docela fajn. Pro děti beru, ale rozhodně to stále není velký nadprůměr.

Žádné komentáře:

Okomentovat