pondělí 18. září 2017

A Walk in the Woods, Barabáš, Dragonwyck, Ghost in the Shell Arise: Border 1 - Ghost Pain, House of Strangers




A Walk in the Woods (2015) - 70 %
Líbí se mi premisa, že si dva páprdové snaží něco dokázat a vydají se na túru svého života. Osobně by mě podobná túra také lákala, protože si zde opravdu člověk může dokázat, čeho je schopen. Je to místy trochu hluché, ale obě herecké legendy jsou natolik dobré, že to s nimi přežijete až do lehce nijakého konce.

Barabáš (Barabbas, 1961) - 50 %
Historické příběhy mě začínají zajímat méně a méně a tahle variace na "Ben Hura" mě opravdu moc nedostala, a to ani v tom, jak se na začátku a v závěru snaží být symbolická a ukázat, že stejně ničemu neutečeme. Herecké výkony jsou dobré, ale od herců jako Anthony Quinn bych ani nic jiného nečekal.

Dragonwyck (1946) - 65 %
Vincent Price je v tomhle filmu velmi dobrý, čímž v podstatě jen předznamenává role, které ho proslaví v následujících desetiletích. Je zde správně démonický, a to jak svým herectvím, zjevem, tak i hlasem. Snímek by mohl být trochu drsnější, ale to by holt chtělo trochu jinou dobu, než v jaké byl natočen.

Na první pohled je tohle docela zajímavé, hlavně pokud se grafické stránky týká, jsou zde povedené souboje, pokud tyhle postavy máte rádi, tak se k nim docela rádi vrátíte, hlavně proto, že tohle je začátek příběhu, ale nějak si nemohu pomoct, celé mi to přijde jako snaha trochu vytřískat z oblíbeného fenoménu.

House of Strangers (1949) - 70 %
Když to v rodině nefunguje, jak by mělo, mohou být následky skutečně nepříjemné pro všechny zúčastněné. Max se vrací z vězení a je jasné, že mu jde o to, aby se pomstil na vlastních bratrech. Jeho otec není zrovna příjemný člověk, ale ani on se nechová nejlépe. Docela s napětím čekáte, jak to celé dopadne.

Žádné komentáře:

Okomentovat