pondělí 11. září 2017

My jsme nejlepší!, Wall Street, Warlock, Valčík na rozloučenou, Watch on the Rhine




My jsme nejlepší! (Vi är bäst!, 2013) - 60 %
Punk is not dead, a to ani u tak mladých hrdinů, kteří se nám zde prezentují. Je to do jisté míry obraz o jedné době, o jedné generaci, ale na druhou stranu, nemůžu si pomoct, ti dětští hrdinové mě prostě nedostali, a to ani v kontrastu s hudbou, kterou poslouchají. Nějak jsem se pro film nedokázal nadchnout.

Wall Street (Wall Street, 1987) - 80 %
Dobrý film. Pěkná ukázka toho, jak kapitalismus prorůstá naší povahou a jak nás dovede zničit. Jak se ženeme za penězi, aniž bychom měli vlastně nějaký pořádný cíl a aniž bychom vnímali, co je vlastně správné a co je špatné. Herečtí představitelé jsou pak ve svých rolích výborní a přesní, škoda, že Charlie neměl víc štěstí a víc podobných filmů. I když v jeho případě to nebylo jen o štěstí.

Warlock (Warlock, 1959) - 60 %
Kdyby to nebylo tak moc roztahané a trochu se upravil scénář, je to dobré. Takhle to ale nemělo v sobě potřebné napětí a jednotlivé postavy se troch ztrácely, i když v sobě měly potenciál a hlavně skvělé herecké představitele. Ani ty souboje zde pak nevyznívají tak dobře, jak by mohly. Škoda, potenciál to mělo větší.

Valčík na rozloučenou (Waterloo Bridge, 1940) - 80 %
Na první pohled se to tváří jako celkem obyčejná romance, ale postupně se ukáže, že v tomhle příběhu je mnohem více. I když není vyloženě explicitní a nic zde není řečeno naplno, to naznačování a to, jak jsou postavy zahrány, dává jasnou výpověď o tom, o čem vlastně snímek je. Skvělý závěr, který jsem ani nečekal.

Watch on the Rhine (1943) - 80 %
Herecké výkony jsou tím, co tenhle snímek povyšuje, ale překvapivě to není tolik ze strany Bette Davis jako ze strany Paula Lukase, který je ve své roli skvělý. Už od začátku budete vědět, o co jde, pomalu plíživě se pravdu budou dovídat i všechny postavy. Dobře napsaný scénář s velmi silným finále.

Žádné komentáře:

Okomentovat