úterý 19. září 2017

Ghost in the Shell Arise: Border 2 - Ghost Whisper, Pouť, Medvídek Pú, With Byrd at the South Pole, Svědek obžaloby




Tak nějak se mi potvrdilo to, co jsem si začal myslet po prvním filmu. Je to vizuálně pěkné, animace je dobré, místy docela příjemně experimentální v tom, co se objevuje okolo hlavních postav, ale dějově je to prostě nuda, která se snaží být přemýšlivá, zapomíná na akci, ale vlastně vám ani nic pořádného neřekne.

Pouť (The Way, 2010) - 80 %
Emilio Estevez dokazuje, že je nejen docela schopným hercem, ale že má dar napsat dobrý příběh a nakonec ho i zrežírovat. Celkem chytře do hlavní role obsadil svého otce, Martina Sheena, který přece jen předvádí, že je herecky jiná liga. A to skoro nic neřekne. Nejde tu o víru v boha, jde tu o víru v sebe sama a to, jak se smíříme se svým životem a tím, co přinese.

Medvídek Pú (Winnie the Pooh, 2011) - 70 %
Medvídek Pú je natolik jedinečná a zvláštní postava, že ani film s ním nemůže být úplně normální. A nebudu tvrdit, že je zajímavý jen pro děti. Dospělí si v něm najdou možná ještě o něco víc, a to právě v tom, jak je všechno pojato tak nějak zvláštně, skoro až absurdně. Přechází mezi dějem a knihou se mi tu hodně líbilo.

I když dokumentární snímek vypráví zajímavý osud jedné expedice, není to to zásadní, co vás zde zaujme. Mnohem zajímavější je kamera, která je na rok 1930 neskutečná a především v exteriérech je úchvatná. To, co se tvůrcům podařilo zachytit, ať už se týká krajiny, plavby nebo zvěře, je prostě nádhera.

Svědek obžaloby (Witness for the Prosecution, 1957) - 90 %
Takhle to vypadá, když dáte do hlavní role někoho, kdo je prostě schopen souznít se svou postavou, ale navíc máte režiséra, který je schopen vést příběh přesně tak odlehčeně, jak je potřeba, aby vám na konci vyrazil dech, a to možná i ve chvíli, pokud předlohu znáte. Mistrovský kus Charlese Laughtona a Billyho Wildera.

Žádné komentáře:

Okomentovat