sobota 2. září 2017

Četník ze Saint Tropez, Za láskou vzhůru, Špinavej kšeft, Uncut Family, Urbanized




Četník ze Saint Tropez (Le gendarme de Saint-Tropez, 1964) - 70 %
Je to prostě klasika a navíc v tom českém dabingu je to paráda. Když vás tímhle odkojí jako dítě, tak se k tomu budete rádi vracet. A já jsem se skutečně vrátil docela rád a zase jsem se bavil. Jsou zde vtipné situace, je to absurdní a ty postavy jsou tak krásně ujeté, že se prostě musíte usmívat, i kdybyste nechtěli.

Za láskou vzhůru (Un homme à la hauteur, 2016) - 60 %
Snímek "Za láskou vzhůru" je celkem obyčejnou romantickou komedií, ale když dáte do hlavních rolí dva tak příjemné herce, prostě vás to musí bavit. Je to ale jasný kalkul, protože je zřejmé, že zmenšený Jean Dujardin stejně dovede všechny diváky uhranout. Kdyby to byl jiný, neznámý prcek, možná je to osobitější.

Špinavej kšeft (Un petit boulot, 2016) - 50 %
Černá komedie asi ano, ale spíše černá než komedie. Ani to zabití manželky mafiána není provedeno nějak skutečně vtipně, přitom to dobrý potenciál mělo. Myslím, že snímek sám nevěděl, jestli chce být komedií nebo spíše vážný, což vede k tomu, že ani divák v tom nemá jasno a nebaví se tak, jak by mohl.

Uncut Family (2004) - 20 %
Asi i tuším, co se tenhle snímek snažil říct, ale bohužel to neznamená, že by mě to zaujalo. V první řadě to, co je zde řečeno, mi nepřišlo až tak zajímavé, i když to divné je, o tom žádná, ale víc mě udolala forma, která mě prostě bolela. Na to se z mého pohledu nedalo koukat a nepřidávalo to podle mě na autentičnosti nebo síle významu.

Urbanized (Urbanized, 2011) - 70 %
Nejsem zrovna z těch lidí, kteří znají každého architekta, ale myslím, že dokážu ocenit, když je budova zajímavá, když má pěkné prvky, když něčím vyniká. Tohle je ještě zajímavější pohled, který ukazuje, jak města rostou, ale také to, jak se smršťují. Najdete zde názory, které vás třeba nikdy nenapadly, ale stojí za to o nich přemýšlet.

Žádné komentáře:

Okomentovat