středa 6. září 2017

Četník se žení, On the Double, Robin Hood, The Carer, Vigil




Četník se žení (Le gendarme se marie, 1968) - 70 %
Tohle už je prostě klasika a četníkovo zápolení s láskou je skutečně tak hezky naivní, dojemné, hloupé a svým způsobem krásné, že to člověk prostě musí ocenit. Navíc je to s humorem, pořád se něco děje, i když chvílemi už budete mít pocit, že to jsou skeče, které jsou na sebe nějakým způsobem navrstvené. Některé by fungovaly i samostatně.

On the Double (1961) - 70 %
Danny Kaye mě tímhle přesvědčil, že byl skutečně výborným komikem a je docela škoda, že u nás není tak známý. Anebo alespoň já jsem ho neznal. Nepitvořil se zbytečně, pokud to nebylo třeba, dovedl skvěle zvládnout i vážnější scény a třeba i hudební číslo. Bohužel film stojí jen na ně, to ostatní je většinou jen křoví.

Robin Hood (Robin Hood, 1973) - 60 %
Klasický příběh o Robinu Hoodovi, jen s tím, že Robin Hood je lišák a všichni ostatní jsou zvířátka. Samozřejmě, že i taková lady Marian je také liška, protože jinak by to mohlo být docela úchylné, proto jí nemůže mít zlý šerif, který lišák není... Není to moc zapamatovatelné, jen sem tam je to humorné a zasměje to.

The Carer (2016) - 70 %
Dalo by se říct, že je snímek trochu prvoplánový a dá se očekávat, jak by se asi vztah zatrpklého člověka, který umírá, a jeho pečovatelky, která se o něj má starat, mohl vyvíjet. Ale oba herečtí představitelé jsou prostě krásně uhrančiví. Brian Cox je dobrý, což se dá očekávat, ale Coco König vedle něj září.

Vigil (1984) - 70 %
Izolované místo, kde si lidé žijí vlastním životem a seznamují se po svém se všemi jeho aspekty, včetně smrti. Sledujeme mladou dívku, jak poznává život ve svém okolí, ale také život z jiného světa, když přijede cizinec. Film má svoje kouzlo i díky tomu, že je prezentován v takové mlhavé, depresivní atmosféře.

Žádné komentáře:

Okomentovat