pátek 1. září 2017

Lara Croft - Tomb Raider, Terumae Romae, Profesionál, Tracktown, Každý hledá své místo na slunci




Lara Croft - Tomb Raider (Lara Croft: Tomb Raider, 2001) - 30 %
Popravdě se mi Angelina kdysi do téhle role moc líbila. Ale jak se ukázalo, film je to tak blbý, že to ani její viditelné přednosti nezachránily. Hloupý příběh, kde jde opravdu jen o to, aby to celé vypadalo na efekt, což ale také nefunguje, protože ty akční scény vyznívají spíš hloupě než skvěle. Celkově špatné.

Terumae Romae (2012) - 70 %
Japonci dovedou přijít s tak nečekaným příběhem, že vám to prostě vyrazí dech a v podstatě to pak stačí na to, abyste byli filmem okouzleni až do konce. Tvůrci se rozhodli, že si jako hlavní postavu vezmou římského návrháře lázní, který cestuje v čase do moderního Japonska, kde bere inspiraci pro antické lázně. Bláznivé, ale přitom to funguje jako komedie, fantasy, lehké drama i romance.

Profesionál (Ticker, 2001) - 30 %
Mít ve filmu pár docela dobrý, i když třeba béčkových herců a nevykřesat z toho ani prd, dokonce ani toho dobrého záporáka, to už je opravdu umění. Ten, kdo tohle dal dohromady, to rozhodně nebyl profesionál a nenadchne ani Steven Seagal, který v té době ještě přece jen hrál a už se jen neschovával za své narostlé břicho.

Tracktown (2016) - 30 %
Pardon, ale co mě na tomhle snímku má zaujmout? Že je to další film o tom, jak se dospívající vyrovnává s těžkou situací, která vstoupila do jejího života? Že to je trochu o běhání, které teď nemůže provozovat? Ne, ta hrdinka je tak nezajímavá, stejně jako průběh celého filmu, že mi to nic nedalo.

Každý hledá své místo na slunci (Un lugar en el mundo, 1992) - 60 %
Argentinský film o tom, co necháváme za sebou a co se nám stejně jednou vrátí. Pokud tomu dáme šanci se vrátit. Hodně je zde důležité to, v jakém prostředí se snímek odehrává, což obecně mám u filmů, které jsou z jiné než americké provenience, rád a oceňuji to. Tohle není hollywoodské podbízení, to je prostě život.

Žádné komentáře:

Okomentovat