sobota 8. února 2014

Sám doma 3 a 4, Legendary: Tomb of the Dragon, Afro Samurai: Resurrection, Make Your Move


Sám doma 3 (Home Alone 3, 1997) - 25 %
Skupina dospělých se jako mentálové honí za jedním autíčkem na dálkové ovládání, kdy dosah ovládání je neskutečně dlouhý, prochází všemi zdmi a nevím, co ještě. Ano, zápletka je oproti klasickým dvěma filmům s Macaulayem Culkinem, což bohužel nic nemění na tom, že je celkem obstojně pitomá. Člověk by ani nevěřil, že scénáristou byl také John Hughes. Herci jsou zde příšerní, všichni komplet, potěší pak jen přítomnost mladičké Scarlett Johansson. Blbost to je, ale jako odpad... to nevím.

I když jsem si myslel, že nejsem Adkinsův fanda, tak musím říct, že už mi ten jeho obličej natolik uvízl v hlavě, že se na ty jeho filmy i docela těším. Navíc film, kde hraje i Dolph Lundgren, to je něco, co bych si nechtěl nechat ujít. K tomu všemu tady jde o zvířata, která by neměla žít, a ke všemu jsou animována strašnými digitálními triky. Je to špatné, je to klišé na klišé, ale stejně je to taková strašná zábava, že to prostě dáte. Anebo se na to ani nebudete dívat. Docela jsem se bavil, takže proč ne.

Sám doma 4 (Home Alone 4, 2002) - 10 %
Ano, skutečně vznikl i čtvrtý, a ano, skutečně se postavy jmenují stejně jako v prvních dvou filmech a rádoby se na ně navazuje. Vzniká tak naprostý nesmysl, který se nám snaží říct, že ty postavy jsou tupé jako poleno a špatně napsané. Jenže John Hughes je takové vůbec nenapsal. Takové je udělali noví scénáristé a vytvořili něco, co nikdy nemělo spatřit světlo světa. Je mi líto, co se ze série stalo, protože tenhle film si ani trochu nezaslouží nést jméno "Sám doma". Snímek moc neomlouvá ani skutečnost, že se jedná o televizní kousek. Krutá podívaná.

Musím říct, že seriál se mi zamlouval mnohem více. Ono to pořád má svoje kouzlo, ten nápad s Afro Samurajem je sám o sobě prostě skvělý, ale nic to nemění na tom, že seriál měl mnohem lepší zápletku, která byla skvěle vystavěna. Pro ty, co se jim líbil seriál, je tohle fajn, ale osobně prostě nemůžu smazat pachuť, která mi po tomhle snímku zůstala. Seriál u mě vždycky bude hrát prim.

Make Your Move (2013) - 35 %
Jůů, další taneční kýč, tentokrát v korejsko-americké produkci. Rádoby drsný příběh, kde je kluk, který má problémy se zákonem a který se zaplete do špatné hry, ale hlavně je to tanečník, který to má v sobě. A o tom žádná, ten kluk umí tancovat. Jenže do toho se ještě musí zamilovat dělat průsery, snažit se z nich dostat... Na tancování tak nezbývá moc čas, což se na filmu projevuje negativně samozřejmě. Film se ke konci mění už v naprosto vyčpělou romanci, která nenadchne, spíš naopak. Problém je ale v tom, že ani to závěrečné taneční číslo není ničím výjimečné, i když se snažili i bubeníci. Ano, je to rytmické, pohne to s vámi, možná, ale že by vás to vyhodilo ze židle, to asi těžko.

Žádné komentáře:

Okomentovat