sobota 15. února 2014

The Truth About Emanuel, The Mountie, Kick-Ass, Svatebčané, Vánoční prázdniny


The Truth About Emanuel (2013) - 45 %
Tenhle film má docela dobrý náběh na to, aby se stal zajímavým. Realita se zde propojuje s nereálnem nebo s šílenství, z počátku těžko říct, ale tohle není využito ku prospěchu filmu. Bohužel. Nakonec je to jen prvek, který se snaží ozvláštnit film, kde je většina postav, stejně jako případných epizod nevyužita. Závěr už je pak jen ukázkou toho, že se tvůrci trápili. Škoda, tohle vypadalo v průběhu docela dobře. Poselství nefunguje.

The Mountie (2011) - 45 %
Kanadský western? No, je tomu skutečně tak. Menší rozpočet by ničemu nemusel vadit. Je vidět, už od začátku, že tvůrci sem ta měli nějaký ten nápad. Pomalé, klidné, což je v souznění s nádhernou přírodou. Přiznám se, že osobně mám ale radši westerny, kde se přece jen trochu víc hraje na postavy, na šmejdy a na střelbu, víc než na opiové halucinace a pomalé, až téměř uspávající pohyby kamery. Příběh je bohužel slabinou. Ke konci se chce film tvářit jako drsný western, místy se to povede, ale ti Kanaďané tam prostě vypadají divně.

Kick-Ass (Kick-Ass, 2010) - 100 %
Nádherný film. Jeden z posledních, kdy mě při sledování některé scény v kině opravdu mrazilo. Scéna, ve skladišti je prostě úchvatná a pokaždé, když jsem film viděl znovu, už dvakrát, pokud se nepletu, tak mě naprosto dostává. Nádherná ukázka toho, že komiks ve filmu může vypadat skvěle, hlavně tedy proto, že je skvělá předloha a vyberou se výborní herci. Castingově dokonalé. Tady jsem se zamiloval do Chloë, čistě platonicky, protože ji jako herečku obdivuji. Sakra, jenom si na tu úžasnou scénu ve skladišti vzpomenu, zase mě mrazí.

Svatebčané (The Best Man, 1999) - 55 %
Už jsem viděl celkem dost černošských konverzačních romantických komedií z poslední doby, ale je fakt, že tahle mezi nimi vyniká. Není to nijak speciální film, ale přesto má děj, má dobré herecké výkony a není to úplně ubohé. V konkurenci klasických a dobrých romantických filmů moc neuspěje, ale právě ve srovnání s jinými podobnými filmy je dobrý. Sem tam je to docela sranda, romantika funguje, závěr už je prostě romanticky špatný.

Vánoční prázdniny (Christmas Vacation, 1989) - 60 %
Kdybych viděl snímek mladší, nebo v jiném rozpoložení, možná by mě nadchnul, ohromil, ale takhle je to pro mě sled scének, kde se nemám úplně čemu zasmát. Asi v tom hledám moc chyby v logice, což je u crazy komedie trochu ujeté, ale na druhou stranu, ani mi to nepřišlo tak moc crazy. "Sám doma" budu mít s Vánocemi vždy spojený více.

Žádné komentáře:

Okomentovat