pondělí 10. února 2014

Man of Tai Chi, Černej Dynamit, Mission Park, Killer, Outpost 11


Man of Tai Chi (2013) - 60 %
Keanu Reeves si vzpomněl na svoje matrixovská léta a v Číně natočil snímek, kde si zahrál temnou verzi Nea bez až tak cool schopností. Lítat překvapivě neumí a nejspíš ani zastavit kulku. Film je laděn spíše do temna, ale není to zas až takový horor. Nějaká ve vodotryscích stříkající krev... na tu si nechte zajít chuť. Kosti však už křupají od první scény a těch bojových partů je zde docela dost. Scénář nijak nepřekvapí, jedná se o leeovskou klasiku, kdy se skupina bojovníků ocitne přímo v zápasech na život a na smrt, které vede jeden šílenec, co se vyžívá ve smrti. Bílá a černá, dobré a zlé. Co chcete víc? Stylizované, i když ne moc, souboje nijak novátorské, ale na prvotinu známého herce v roli režiséra to ujde.

Černej Dynamit (Black Dynamite, 2009) - 70 %
Film, který jsem si před pár lety v kině neskutečně užil. Výborná parodie na blaxploitation movies, která si dělá srandu nejen z tohoto specifického žánru, ale obecně i ze starších kriminálních thrillerů ve stylu "Drsný Harry" apod. Nemusíte být filmoví znalci, abyste si to užili, ale přece jen docela pomůže, když jste nějaké blaxploitation už viděli. Jinak vám nemusí dojít, proč je všechno tak stylizované a že to vše, co sledujete, vlastně nakonec není ani tak moc přehnané.

Mission Park (Line of duty, 2013) - 40 %
Hezký příběh o tom, jak byli malí kluci ve špatné čtvrti kamarádi, ale z jednoho se stal agent FBI. Co čert nechtěl, musel jít zrovna po dvou svých kámoších z dětství, protože z těch se stali pořádní kriminálníci. Museli, aby po nich šla FBI. Kamarád z FBI je na dva nasazen jako špeh a může si být jistý, že jeho život se tímhle rozhodnutím naprosto změní. Rozhodně ne k lepšímu, pravděpodobně. Trochu ohraný příběh, který ničím nevyniká. Bohužel vůbec ničím. Prostě jen klasické vyprávění s trochu drsnějšími scénami, na nichž se podepsalo CGI.

Killer (Dip huet seung hung, 1989) - 70 %
Nemůžu si pomoct, ale na mě ten film prostě tolik nepůsobí. Ano, je to řežba, o tom žádná. Stejně tak se podařilo do toho docela dobře promítnout city. Jenže když člověk viděl oba díly "A Better Tomorrow", přece jen si říká, že tohle už tu tak trochu bylo. Krvavé to ale je, o tom žádná, a ty zpomalené záběry jsou zde na vrcholu. Odvařený z toho úplně nejsem, ale přesto je to výborná akční pecka.

Outpost 11 (2012) - 65 %
Alternativní minulost, kde pára vládne světu, do toho tři vojáci, kteří za Arktickým kruhem plní misi pro svého Krále. Sci-fi, které hraje především s izolovaností tří mužů a jejich údělem ve chvíli, kdy už není žádná elektřina. Takové příběhy líp vypadají v knize než ve filmu. Přesto se podařilo přenést poměrně šílenou atmosféru na diváka, klaustrofobie se dostavuje, jen ten vývoj je někdy prostě podivně hloupý.

Žádné komentáře:

Okomentovat