středa 10. ledna 2018

Vražda v Orient expresu, Atomic Blonde: Bez lítosti, Zabiják & bodyguard, Smrtihlav, Mindhunter (1. sezóna)


Vražda v Orient expresu (Murder on the Orient Express, 2017) - 70 %
Kenneth Branagh si možná přece jen vzal trochu velké sousto. Jeho pojetí Poirota se snaží být místy zbytečně až moc moderní, což mu dle mého nesedí v akčních sekvencích. Nelíbilo se mi ani provedení finálního odhalení, ale film měl docela drive a ten příběh Agatha napsala tak skvěle, že se asi zkazit nedá.

Atomic Blonde: Bez lítosti (Atomic Blond, 2017) - 55 %
Na jednu stranu je super, jak jsou zvládnuté akční scény, protože ty jsou zvládnuté prostě dobře, Charlize Theron je v nich úchvatná, ale na druhou stranu mě nedokázal zaujmout příběh, který zde byl vyprávěn. Když to skončilo, tak jsem si tak nějak říkal, jako je to fajn, ale co? Nic víc než dobrou akci mi to nedalo, ale ta ani nemusela mít příběh.

Zabiják & bodyguard (The Hitman's Bodyguard, 2017) - 60 %
Popravdě jsem doufal, že to bude ještě o něco vtipnější, než jaké to ve skutečnosti bylo. Hlavní dvojice byla fajn, chvílemi mezi nimi byla skvělá chemie, ale snímek má i svoje hluchá místa a popravdě má docela pomalý rozjezd. Salma Hayek je krásná, ale ke skvělému filmu tomu ještě něco chybí.

Smrtihlav (HHhH, 2017) - 45 %
Možná, kdyby snímek nenásledoval rok po filmu "Antropoid", tak by to bylo trochu lepší, ale nic by se nezměnilo na skutečnosti, že je to celé takové mechanické, bez emocí, prostě jen zachycení jedné historické události a nějakých těch krutostí. To mi přijde jako málo. Navíc z hlediska češtiny je to ještě horší.

Mindhunter (1. sezóna, 2017) - 80 %


Přiznám se, čekal jsem seriál, který bude více akční a více thrillerový, ale ono se ve skutečnosti jedná o psychologické drama, kde se vrazi jen zpovídají. Ale přesto to není špatné, naopak, daří se rozhovory vést tak, aby seriál nenudil. Přesto jsem čekal, že to bude ještě intenzivnější zážitek, než jaký jsme dostali.

Žádné komentáře:

Okomentovat