čtvrtek 11. ledna 2018

Lovci duchů (9. sezóna), Camino na kolečkách, Červený trpaslík (12. sezóna), Emoji ve filmu, Through Eyes of the Dead


Lovci duchů (9. sezóna) (Supernatural, 2013-2017) - 60 %
Popravdě jsem si nemyslel, že by mě seriál ještě mohl bavit, ale pokud odhlédnu od začátku a od konce série, tak tu byly díly, které byly buď dobré, anebo natolik ujeté, že jsem se jejich bizarností bavil. Místy je to pořád vtipné a za to jsem rád. Jeden z mála seriálů, kde bych byl skoro radši, kdyby se hlavní postavy nijak nevyvíjeli. Anebo alespoň vyvíjeli tak, že nebudou pořád umírat a zase vstávat z mrtvých.

Camino na kolečkách (2017) - 60 %
I když jsem se ze začátku trochu bál, že bude snímek natočen i na špatně zaostřující ruční kameru, byl to jen úvod s hlavní postavou příběhu, který se vydá na cestu, i když v jeho stavu - roztroušená skleróza, která jej upoutala na invalidní vozík - by to mnoho lidí nepodstoupilo. Jasně, trochu mi vadí, že je zde podtrženo křesťanství, ale fajn, účastníci jsou věřící, pouť Camino má křesťanské kořeny, to je jasné. Důležité je ale ono poselství. A to je dobré: Můžete zvládnout cokoli. Jen musíte chtít. A taky trochu doufat.

Červený trpaslík (12. sezóna) (Red Dwarf, 2017) - 100 %
Jeden by si myslel, že snad ani není možné, aby se "Červený trpaslík" ještě zvednul na úroveň prvních sérií, ale dvanáctá sezóna to skutečně dokázala a nechala nám pocítit ten humor, který jsme tak milovali. Tady máte opravdu pocit, jako kdyby postavy nestárly. Navíc to má i dobře promyšlené zápletky. Tohle je prostě skvělé.

Emoji ve filmu (The Emoji Movie, 2017) - 40 %
Asi se nedalo čekat, že to bude skvěle promyšlený a zábavný snímek, ale oproti názorům, kterém jsem před zhlédnutím viděl, tohle nebylo tak otřesné. Jen se musí nechat, že celkový nápad nebyl ani trochu využit, i když není špatný. Hrálo se moc na jistotu a pár dobrých scén a vtípků snímek nezachrání.

Through Eyes of the Dead (2002) - 60 %
Hodně gory a hnusná podívaná, která ukazuje, že i videoklipy je možné pojmout jako krátké hororové filmy, které na vás rozhodně zapůsobí. Jasně, hudba, která se zde prezentuje, rozhodně není můj šálek čaje, ale na druhou stranu musím uznat, že ty videoklipy mají minimálně dobré triky, ale celkově zaujme jejich brutalita a bizarnost.

Žádné komentáře:

Okomentovat