čtvrtek 4. ledna 2018

Batman, Batman and Robin, Sněhulák, Transformers: Poslední rytíř, Death Note - Zápisník smrti


Batman (1943) - 50 %
Teda musím říct, že z téhle verze Batmana jsem rozhodně odvázaný nebyl. Problém je už v tom, že studio nedostalo pořádně práva vlastně na nic, a tak se zde objevují jen Batman a Robin, k nim žádný pořádný záporák, kterého by mohli lidé znát - což je dáno i tím, že Batman tak dlouho neexistoval - ale ani jako samostatný příběh to není nic extra.

Batman and Robin (1949) - 40 %
Tohle bylo ještě horší než první filmový seriál z roku 1943. Postavy jsou ještě tragičtější a Batman vypadá skutečně spíš směšně než nebezpečně. Nepovedlo se ani v tomhle případě přidat nějaký dobrý příběh, a tak snímek padá s tím, že je to jen natahované něco, co sází na oblibu známých komiksových postav.

Sněhulák (The Snowman, 2017) - 40 %
Podle názorů, které jsem si přečetl před zhlédnutím filmu, jsem si říkal, že přece není možné, aby to bylo tak špatné. A ono je. Kromě toho, že to nectí předlohu ve všech ohledech, což bylo předem jasné, problém je i v tom, že to ani trochu nefunguje jako napínavý thriller. Postavy jsou některé řešeny moc, některé málo, ale tragická je i zápletka a její rozuzlení. Tohle není hezká hra s divákem.

Transformers: Poslední rytíř (Transformers: The Last Knight, 2017) - 40 %
Tak jsem trochu přemýšlel, protože ve stejný den jsem viděl špatného "Sněhuláka", jestli se mi film "Transformers: Poslední rytíř" líbil víc nebo míň. Jelikož mi ale nevadil tolik, jako jiné díly, nakonec mu dávám stejné hodnocení. Ta vizuální stránka byla místy vážně docela pěkná a bavilo mě některé scény sledovat.

Death Note - Zápisník smrti (Death Note: Desu nôto, 2006-2007) - 90 %
Stále jsem přesvědčen o tom, že manga je lepší, ale popravdě o nic méně ukecaná. A stejně tak, jelikož anime v podstatě mangu převádí přesně, zde je problém v tom, kdy odchází jedna z hlavních postav. Pak příběh dostává trhliny, ale nakonec se znovu vzedme k finále, které pravda v anime vyznívá o něco silněji.

Žádné komentáře:

Okomentovat