středa 29. listopadu 2017

Ernest proti obrovi, Fun Mom Dinner, Lowriders, Risk, V utajení




Ernest proti obrovi (Ernest Scared Stupid, 1991) - 50 %
Jim Varney se očividně vyžívá v převlecích, které v tomhle díle už skutečně zabírají docela dost prostoru, ať už se jedná skutečně o převleky v rámci děje, anebo o různé členy Ernestovy rodiny. Jimovi se musí nechat to, že dokáže pracovat s dětmi a pro ně natáčí. Tohle má ale navíc i trochu hororový nádech a skvělé masky.

Fun Mom Dinner (2017) - 40 %
Nějak mě tyhle filmy o dámách s dětmi, které potřebují trochu orazit, ale ono se to zvrtne, nebaví. Zaprvé proto, že to nebývá moc vtipné zadruhé proto, že to bývá celkem na jedno brdo. A tohle trochu na jedno brdo je, ale musí se tomu nechat, že to sem tam i vtipné je, ale po hříchu ne moc často.

Lowriders (2016) - 40 %
Docela dobře zachycené prostředí, ale ne moc drsně, což mi možná trochu vadilo. Jako kdyby byl snímek jen spíš takovým čajíčkem než skutečně drsným dramatem ze sousedství. Ale lowridery mají něco do sebe a vždycky se mi líbily. Možná proto je škoda, že ve filmu nehrají ještě o něco důležitější roli.

Risk (2016) - 70 %
Svoboda je něco, za co se bojovalo ve světových válkách, ale i po nich, a nejhorší na to, je, že se za ni bojuje pořád, protože je nám nebo některým z různých důvodů upírána. Julian Assange je toho důkazem. A vlastně celé WikiLeaks. Pořád nemám svobodu v tom, jaké informace získáváme nebo můžeme předávat. Je to skutečně dobře? A je dobře, aby trpěli lidé, kteří chtějí jen informovat? Dobrý, osobní dokument.

V utajení (Unlocked, 2017) - 60 %
Noomi Rapace mě prostě dokáže uhranout, a to v jakémkoli filmu, ale tady má k ruce docela fajn moderní, akční špionážní film, který má dobré tempo, jež nenudí. K tomu ještě zajímaví kolegové vedle skvělé Noomi, kteří pomáhají tomu, aby i menší plytkost v ději zůstala spíše zapomenuta. Dobrý thriller.

Žádné komentáře:

Okomentovat