úterý 12. dubna 2016

The Unbelievable Truth, Sedm statečných, Dokonalý šéf, Les nouvelles aventures d'Aladin, Město smutku


The Unbelievable Truth (1989) - 60 %
Někdy nechápu, proč jsou některé filmy zařazeny do "1001 filmů, které musíte vidět, než zemřete". A tohle je jeden z nich. On není tak špatný, na to že to je hodně nezávislý film, na němž je jistá křečovitost místy vidět, ale prostě i to nepřijde natolik výjimečné, aby se to zařadilo k těm nejlepším filmům. ale tak je to jen jeden seznam...

Sedm statečných (The Magnificent Seven, 1960) - 90 %
Jsem strašně rád, že se tenhle western dostal v rámci "Projektu 100" do kin, protože vidět ho na plátně, navíc ve skvělé kvalitě, až na pár scén, byl prostě parádní zážitek. A i když bylo kino poloprázdné, stejně to byl parádní zážitek, který jsem si užil. Výborný příběh, který je pořád jednoduchý, ale pořád výborný. Ta dětská nostalgie se dostavila ve správné míře, ale v originále je to ještě lepší.

Dokonalý šéf (Burnt, 2015) - 70 %
Mám prostě rád filmy o vaření, i když u tohoto jsem si myslel, že to bude jen romantika. Ve skutečnosti je to tak trochu i psychologické drama, které ke konci úplně nefunguje, díky dramatickému a možná trochu zbytečnému zvratu, kterým se vlastně nic nezměnilo. Herecky ale výborné a překvapivě jsem se do děje zažral.

Tohle je neskutečná ptákovina. Pokud jsem nedávno chválil francouzské komedie za to, že jsou dobré, tak v tomhle případě přece jen dle mého skromného názoru šlápli trochu vedle. Toho vtipného je zde opravdu málo a to provázání pohádkově historického prostředí s moderním dle mého moc nefunguje.

Město smutku (Bei qing cheng shi, 1989) - 50 %
Nemůžu si pomoct, ale na mě tenhle snímek prostě nedovedl zapůsobit. Je hezké vidět, že i taková země jako Tchaj-wan má filmografii, která se netočí jen kolem akčních filmů, ale na druhou stranu tohle svědomí národa mi přišlo jen dlouhé a roztahané, i když se snahou ukázat dějiny na jedné rodině, což vyšlo.

Žádné komentáře:

Okomentovat