středa 3. února 2016

Fanny a Alexandr, Amidst the Devil's Wings, Smrtgasmus, Our Times, Valentin Dobrotivý


Fanny a Alexandr (Fanny och Alexander, 1982) - 90 %
Netradiční Ingmar Bergman, který ukazuje, že skutečně plně ovládl filmové médium a divákovi prezentuje krásné i bolestné dětství Fanny a Alaxandra. Jsou roztomilí, ale svět kolem nich není jen krásný. Dětství může být zábavné, může bolet, a tohle je v tom snímku krásně vidět, navíc jeho vizuál je na oko prostě příjemný.

Amidst the Devil's Wings (2014) - 25 %
Nezajímavý, nezábavný film, jeden z těch, které se berou nesmírně vážně, ale přitom ve skutečnosti nemají co nabídnout. Možná sem tam nějaká trochu akčnější nebo drsnější scéna, ale ve skutečnosti nic, co by vás opravdu dokázalo vtáhnout, což je i problém s herci, kteří jsou tak nějak celkem nevýrazní, stejně jako celá vizuální stránka.

Smrtgasmus (Deathgasm, 21015) - 60 %
Pecka to úplně není. Na to to má až moc prvků, které mi trochu vadily - ten hlavní jsou digitální efekty, které jsou místy prostě otřesné. A ten tah na bránu není tak dobrý. Ale téma není špatné, provedení také ne a sem tam se člověk docela i zasměje. Parodování je tady prováděno hezky, že nemáte ani pocit, že by to bylo trapné, jako v klasických hororových parodiích.

Our Times (2015) - 85 %
Dvouhodinový romantický film s Tchaj-wanu? Nečekal jsem, že mě to tak dostane, ale stalo se. Byly zde scény, které mě emotivně skoro vyčerpaly, většinou tedy k slzám. Ono to není nějak moc objevné, ale ten příběh je podán tak krásně lidsky a ty postavy jsou tak krásně podány, že jsem si ty dvě hodiny prostě užil naplno.

Valentin Dobrotivý (1942) - 70 %
Chvíli trvalo, než jsem se do toho dostal a než mě to začalo bavit, ale po té půl hodině, možná trochu později, už jsem zase jel na tom krásném humoru našich černobílých filmů "pro pamětníky". Ale co si budeme povídat, jejich premiéru už si opravdu tolik lidí pamatovat nebude. Ale to nevadí, protože tyhle filmy mají co nabídnout i nám. Ten konec je skvělý.

Žádné komentáře:

Okomentovat