pondělí 5. ledna 2015

Vše o Evě, Camp X-Ray, Gutshot Straight, Jinn, Popelka II: Splněný sen


Vše o Evě (All About Eve, 1950) - 85 %
Výborně gradující snímek s neskutečnými hereckými výkony. Tady jsou to skutečně herci, kteří drží film a kteří ho posouvají dále. Výsledek filmu nestojí na tom, jak dokonale bude vypadat scéna, jaké triky budou použity, ale jednoduše na tom, jak herci zvládnou svoje party. A Mankiewicz si je dokázal zrežírovat skvěle.

Camp X-Ray (2014) - 70 %
Teda na to, že je tohle konverzační drama, které se většinu času odehrává mezi dvěma postavami v jedné malé cele a chodbě, mě to docela zaujalo. Kristen ukazuje, že to její herectví se přesně do takových snímků hodí, ale má skvělého protihráče. Je to emotivní tak akorát, je to v konečném důsledku o ničem, ale prostě se mi líbilo na tohle koukat.

Gutshot Straight (2014) - 30 %
Pokud se nepletu, tohle je první film, kde vidíme George Eadse, mimo jeho účinkování v "CSI" - snadným ověřením jsem si to skutečně potvrdil. Ten film má celkem dobrý rozjezd, objeví se zde zajímaví herci, ale pak to v polovině prostě chcípne a tvůrci vlastně nemají o čem natáčet. Prostě to jen protrpíte do konce.

Jinn (2014) - 30 %
Klasické moderní béčko, které chce nadchnout zajímavou trikovou výbavou, ale ve skutečnosti je to prostě jen urban fantasy s mytologickými prvky, které jsou testuhodně nabaleny na cosi, co má být příběh o záchraně světa. Anebo minimálně o záchraně jedné ženy. Nepříjemný příběh, který kazí celý dojem, jenž je už tak celkem slabý. Nadšení z herců ale doslova sálá.

Popelka II: Splněný sen (Cinderella II: Dreams Come True, 2002) - 35 %
Vrátit se po více jak po 50 letech k postavě, která je kreslená, asi není takový problém jako v případě, kdyby se jednalo o postavu hranou, ale stejně jsem měl pocit, že ta Popelka z roku 1950 byla prostě hezčí. No, on i ten příběh stál za něco. Tohle jsou tři povídky, které se vztahují k Popelčině životě po svatbě a nutno říct, že nejsou nijak nápadité a ani nijak emotivní nebo prostě pěkné.

Žádné komentáře:

Okomentovat