sobota 17. ledna 2015

The Bigamist, iNumber, Miss Meadows, Playing It Cool, Westworld


The Bigamist (1953) - 70 %
Líbí se mi,že snímek dokáže bigamistu podat jako skutečně smutného a tragického hrdinu, s kterým skoro i soucítíte. Stejně tak se mi líbí, že nešlo tvůrcům o to, mít ty nejmladší a nejkrásnější herečky. Ida Lupino a Joan Fontaine jsou krásné, ale už to rozhodně nejsou dvacítky. Právě proto do svých rolí dokonale pasují.

iNumber (iNumber Number, 2013) - 60 %
Je to dobré, je to drsné a nejlepší na tom asi je, že je to jihoafrické. To je primárně to hlavní, co vás zaujme. Docela dobrá je i stylizace, protože celé je to takové hnědé, syrové, nepříjemné. Máte pocit, že to bude bolet a také to bolí. Příběh bohužel není nic originálního a prostě to jen plyne celkem příjemným tempem.

Miss Meadows (2014) - 75 %
Tohle se mi líbilo. Ten příběh se možná vyvíjí trochu moc jednoduše, ale Katie Holmes vytvořila úchvatnou postavu, která je prostě k zulíbání. Krásná, roztomilá a nádherně šílená. Tohle je něco, co nemusí fungovat, ale v tomhle případě to funguje skvěle. Bavil jsem se, protože je to absurdní, ale zároveň nesmírně reálné.

Playing It Cool (2014) - 40 %
Klasická americká romantická komedie, která má celkem snesitelné postavy, s nimiž ten film projdete a nebudete se cítit moc špatně. Bohužel konec je opět klasické "pravá líska vítězí", což mi prostě nesedí a už mi to začíná vadit. Není v tom nic nového, ani náznak nějaké snahy cokoli přidat navíc. A proč? Ono to takhle přece bude fungovat...

Westworld (1973) - 65 %
Je to takový zvláštní, podivný film, který mě už ke konci přestal bavit, ale má to nápad. Je vidět, že Crichton uměl vymyslet dobrý příběh a zaujmout. To se mu vzít nemůže, stejně jako zajímavé vizuální a trikové provedení, které je místy skvělé. Jak ale říkám, jak to postupovalo, už jsem tomu moc nevěnoval pozornost.

Žádné komentáře:

Okomentovat