čtvrtek 22. ledna 2015

Příběh z Tokia, Hunger Games: Síla vzdoru 1. část, Ardennes Fury, Dragons of Camelot, Morning Star


Příběh z Tokia (Tôkyô monogatari, 1953) - 90 %
Každý život je krásný. Anebo minimálně vzácný a stojí za to ho sledovat., tohle je krásné, a pravda, trochu naivní poselství, které se vás ale v tomhle podání rozhodně dotkne. Lidé na sebe nejsou hodní, ale mají v sobě něco, co stojí za to objevovat. Snímek je nesmírně pomalý, ale to mu vůbec nevadí, protože svým statickým pojetím vás stejně dokáže chytnout za srdce a vy s těmi staroušky budete podstupovat jednu z nejtěžších cest, na které se vydali. A to jen jeli za dětmi do Tokia. Poprvé a také naposled.

Hunger Games: Síla vzdoru 1. část (The Hunger Games: Mockingjay - Part 1, 2014) - 60 %
Já mám prostě s touhle sérií problém. Nelíbí se mi hlavní hrdinka. Ne, že by za to mohla Jennifer Lawrence, která herecky dělá, co může, ale prostě si myslím, že ta postava je špatně napsaná. Alespoň pro film tedy. Proto mě nebaví ji sledovat, a už vůbec ne ve dvouhodinové marketingové kampani na to, jak se dělá revoluce. Jsou zde dobré scény, ale ztrácejí se v tom hollywoodském balastu, který všechno překřičí. Kdyby natočili závěrečnou knihu jako jeden film a ne zase dva, asi by to dopadlo lépe, ale uvidíme, co na to poslední film za rok.

Ardennes Fury (2014) - 40 %
Tak je to Asylum, co by se dalo čekat, než historicky nezvládnutý válečný film, který má sem tam nějaký ten dobrý moment, který ale celkově nezapadá do trapnosti a hloupé patetičnosti celého díla. Ta matka představená by raději neměla mluvit, pak by se to ještě trochu dalo. Jinak prostě trochu akce, trochu zbytečných scén a nijak velké představení.

Dragons of Camelot (2014) - 5 %
Viděl jsem už pár opravdu hodně špatných filmů, ale tenhle je rozhodně na žebříčku hodně vysoko. Špatně je to od začátku, protože nikdo neměl snahu o věrohodnost, všichni jsou tam přihlouplí a tímhle chtějí prznit mou milovanou legendu o králi Artušovi. Nebo alespoň její pokračování. Blbý scénář, blbí herci, blbé všechno.

Morning Star (2014) - 35 %
Snímek se skoro tváří tak, jako by chtěl říct něco hlubšího, ale vlastně je jen celkem nudnou variací na středověké drama, které mi trochu připomnělo snímek "Barbar", tedy ve smyslu pomalého tempa a snahy sdělit něco víc, než co řekne příběh sám. Chybí zde naprosto gore a momenty, které by vás alespoň trochu vytrhly.

Žádné komentáře:

Okomentovat