neděle 30. listopadu 2014

Život je krásný, Multi-Facial, Rio 2, Stray Dawg, Video Game: The Movie


Život je krásný (It's a Wonderful Life, 1946) - 100 %
Kdyby hrál postavu George někdo jiný než James Stewart, asi by nebyl tak uvěřitelný i v pozitivních momentech, které jsou až těžko snesitelné. Snad Cary Grant by to ještě zvládnul. Ale právě díky Jamesovi je tohle tak krásné dílo, které by prostě měl každý člověk vidět. Je jedno, že je to dílo americké, tady se primárně ukazuje dobrota člověka a smysl jeho života. To samo o sobě je krásné a přetrvá generace. Alespoň ve filmu, když už ne tolik ve skutečnosti.

Multi-Facial (1995) - 70 %
Popravdě jsem do této doby nevěděl, že Vin Diesel také něco režíroval. Co je ještě zajímavější, to je asi skutečnost, že hrát umí a že by se pro podobné filmy "z ulice" celkem hodil, i když ne vždy něco podobného hraje. A pokud, tak u toho jezdí hodně rychle v autě. Není to film, který vás ohromí zápletkou, ale právě ten herecký výkon je skvělý.

Rio 2 (Rio 2, 2014) - 50 %
Na pokračování je to celkem dobré, ale není to žádný zázrak. Hodně mi trvalo, než jsem se do filmu dostal a začal se mi zamlouvat- Několik skutečně dobrých vtípků a postav se tu povedlo a ty udržely film alespoň na té průměrné úrovni. Jsem docela zvědavý, jestli dojde i na třetí díl tohohle eko animáku.

Stray Dawg (2011) - 60 %
Dokument, který sám o sobě není tak zajímavý, protože je zajímavý osud člověka, který popisuje. Je to vlastně celkem obyčejný muž, který se snaží dělat to, co ho baví - hudbu. Kromě toho si ještě zaběhl maraton. Prostě jen tak. Proč ne, dobře, že chce něco dokázat a jde si zatím.

Video Games: The Movie (2014) - 100 %
Nejsem hardcore player a nikdy jsem jím nebyl, ale tenhle dokument, který je informativní a navíc má v některých ohledech pravdu v tom, jaký je dopad her na společnost a naopak dopad společnosti na hry, mi stejně přišel krásně nostalgický a silný. A co si budeme povídat, známé obličeje jako komentátoři a hráči prostě fungují. Prostě dejte hrám šanci, než do nich budete kopat.

Žádné komentáře:

Okomentovat