pondělí 24. listopadu 2014

Kráska a zvíře, A Family Portrait, Můj přítel delfín, Paranoia, Good People


Kráska a zvíře (La belle et la bête, 1946) - 90 %
Krásné zpracování téhle klasické pohádky, které v sobě mísí nádhernou naivitu tohoto příběhu, ale stejně tak i určitou krutost, kterou si s sebou člověk nese. Co je ale krásnější, to jsou Cocteauovy obrazy, hlavně scény v zámku, které jsou místy úchvatně imaginativní, a padá z nich brada. I když příběh znáte, třeba v českém provedení, i tahle stará verze vás nadchne.

A Family Portrait (2009) - 70 %
Tak u tohohle focení bych určitě nechtěl být, tedy minimálně ne před fotoaparátem. Vážně podivná rodinka, která si před fotografem prožije menší krizi, která vede k celkem logickému, ale nikoli nezajímavé rozuzlení. Tady se imaginativnost tvůrců projevila naplno a ukázalo se, že focení může být skutečně hrůza.

Můj přítel delfín (Dolphin Tale, 2011) - 60 %
Hezký rodinný film, který zaujme příběhem, který je podle skutečné události. Tentokrát žádné vymýšlení toho, jak krutý a zároveň krásný může být osud některých zvířat a vlastně i lidí. Je to přesně takové, jak očekáváte, je to přesně tak dojemné a navíc ještě dostanete Morgana Freemana. A to už stojí za to.

Paranoia (2010) - 60 %
To, co je zobrazeno ve snímku "Paranoia" je pro současnou společnost celkem typické. Sebevražedné atentátníky a teroristy začínáme vidět všude, stejně jako jiné nebezpečí. Na druhou stranu, jak se říká: To, že jste paranoidní, ještě neznamená, že vás nesledují.

Good People (2014) - 40 %
Ze začátku to vypadá na celkem dobrou atmosféru a napínavý příběh, ale ten se nakonec mění jen v něco, co by se dalo označit jako "sám doma a v New Yorku", kde přece jen teče trochu více krve. Franco a Hudson jsou celkem dobrý pár, což je hlavní důvod, proč se na to dívat. Omar Sy je tu divný a Tom Wilkinson nemá moc prostoru a jeho postava je spíš taková úslužná.

Žádné komentáře:

Okomentovat