pátek 28. února 2014

(Ne)šťastně až na věky, Záměna, Královna Alžběta: Zlatý věk, Týden bez závazků, Drsný časy


(Ne)šťastně až na věky (Happily N'Ever After, 2006) - 20 %
Vezmeme pohádky trochu jinak, to bude zábava. No, nezní to až tak špatně, akorát mám pocit, že už to zvládnul někdo před tímhle snímkem. Nejmenoval se ten film nějak jako "Shrek"? "Shrek" měl výhodu známých hlasů, skvělé animace, zábavných postav a zajímavého příběhu. "(Ne)šťastně až na věky" má jen ty známé hlasy a ani těch není tolik. Animace je neskutečně plochá a nudná, příběh jasný od začátku a postavy spíš protivné. Ještě to není takový problém jako nudné vtipy a jejich častá absence.

Záměna (The Switch, 2010) - 70 %
Nemám rád Jennifer Aniston, ale v tomhle filmu mi ani tolik nevadila. Důvodem byl hlavně Jason Bateman, který byl v tomhle snímku spolu se svým synem výborný. Také on už mě dokázal zklamat, ale v tomhle případě jsem se dobře bavil. Kdyby tam byla jiná herečka než Aniston, bavil bych se stejně. Pro mě to celkem svědčí o jejích kvalitách. Film ale pobavil a někdy bych si ho klidně dal znovu.

Královna Alžběta: Zlatý věk (Elizabeth: The Golden Age, 2007) - 50 %
Tak i když je Cate pořád výborná a neskutečně asexuální, což v jejím případě není nic neobvyklého, tak film sám o sobě je docela nudný. Ano, jsou zde zásadní historické události, ale člověk má pocit, že tohle natočil jiný režisér. Něco jako rozdíl mezi "Mlčením jehňátek" a "Hannibalem". Jenže v případě "Alžběty" je režisér pořád stejný, jen se po devíti letech snaží být strašně pompézní, strašně patetický, až z toho vychází nabubřelý snímek, který se nedokáže rozhodnout, co je důležitější - jestli osobní život královny, anebo historické události. Ani jedno už v tomto případě není v tak dobrém rozložení jako v případě snímku "Královna Alžběta".

Týden bez závazků (Hall Pass, 2011) - 35 %
Celkem zajímavý nápad. Co se stane, když dáte vzornému manžílkovi na týden volno. Může si dělat, co chce. No, popravdě, já bych tohle viděl jako pořádně drsné psychologické drama, ale je jasné, že komedie z toho jde udělat také. O to se pokusili bratři Farrellyovi. Jejich humor, který je místy hodně drsný, se mi celkem zamlouvá, ale tady najednou máte pocit, že na ty vtipy musíte celkem dlouho čekat, a když konečně přijdou, tak to není nic skvělého. Moralizování tohohle filmu je vážně příšernost. U Sandlera to člověk čeká, ale tady... Tohle mě opravdu nebavilo. Proč tam bylo tak málo Allysy?

Drsný časy (Harsh Times, 2005) - 40 %
Christian Bale už od začátku dokazuje, že je charakterním hercem a že se do role skutečně položí. V tomhle případě to znamená, že sledujeme skutečně nepříjemného člověka, který vás bude od počátku iritovat, a budete doufat, že to s ním špatně skončí. A je vám jedno, že za jeho chování možná trochu může válka. Jim je hovado. Ne, tohle prostě není film, který by se mi mohl líbit. Postavy, s nimiž se nedá ztotožnit. Líbí se mi, že si film jde svou cestou, ale já si k němu cestu nenašel. On ani ten příběh není dvakrát zajímavý.

Žádné komentáře:

Okomentovat