sobota 3. června 2017

Akce Bororo, Álom.net, Magické stříbro - hledání kouzelného rohu, Ca$h, Tarzan, opičí muž


Akce Bororo (1972) - 65 %
Zajímavý český film, který se sice tváří jako sci-fi a je sci-fi, ale nesmíte očekávat nějakou trikovou podívanou. O tomhle snímek skutečně není a vše je podáno v podstatě jen prostřednictvím dialogů. Film mě ale rozhodně nenudil a celkové pojetí, které je takové příjemně zvláštní, mě bavilo a dovedlo až do konce.

Álom.net (2009) - 20 %
Tohle vážně není pěkný film. Všechno je tu tak nablýskané a tak růžové, až se na to v podstatě nedá koukat, hlavní hrdinka je neskutečně protivná a celkově jsou scény natáčeny jen pro to, aby nad tím puberťáci mohli masturbovat. O příběhu ani nemá cenu mluvit, stejně jako nemá cenu mluvit o humoru, který zde není.

Magické stříbro - hledání kouzelného rohu (Blåfjell 2 - Jakten på det magiske horn, 2011) - 50 %
Docela se mi líbí, jak jsou tyhle pohádky natočeny. Je to celkem profesionální, využívají se hezké exteriéry a celkově hezká místa, dokonce i ta fabrika do toho nějak zapadá. Příběh je takový banální, je to jen honička za kouzelným předmětem, ale pro děti je tohle docela snesitelné, jen se k české verzi asi nedostanou.

Ca$h (Ca$h, 2008) - 55 %
Ze začátku to bylo docela fajn, zajímavé postavy, ale nakonec se to nějak vyvinulo do ztracena, že mě to ke konci moc nebavilo. Až takové moc pozitivní. Jsem ale rád, že jsem po delší době mohl vidět Valerii Golino ve filmu. Neměl jsem na ní moc štěstí a jsem rád, když ji někde objevím. Ani ona na nic lepšího ale nestačila.

Tarzan, opičí muž (Tarzan the Ape Man, 1981) - 45 %
Je to hodně jiné. Tenhle Tarzan není natočen jako akční, dobrodružný film, ale jako snímek meditativní, čemuž napomáhají i velmi zpomalované záběry akce, kdy ta se mění na něco, o čem chcete přemýšlet a možná si i vychutnat. Snímek je o něčem jiném než normální filmy s Tarzanem, vlastně je o člověku. A díky podání je velmi nepřístupný.

Žádné komentáře:

Okomentovat