čtvrtek 15. června 2017

Dig Two Graves, Fighting Man of the Plains, Velké naděje, Hádej, kdo přijde na večeři, Zpívej


Dig Two Graves (2014) - 40 %
Je to takový zvláštní příběh, u něhož jsem si nemohl zvyknout na to, jakou poetiku prezentuje, jak se zde prolíná realita s něčím, co by mohl být i fantaskní horor. Nelíbily se mi postavy, které zde vystupovaly, a celou dobu jsem měl ke snímku odstup, což mi zkazilo zážitek. Ne, tohle mi prostě nesedlo.

Průměrný western, který má klasicky dobré postavy a klasicky špatné postavy, ale rozhodně je koukatelný a dá se sledovat celou dobu. Randolph Scott v sobě má to správné charisma, které pomáhá film táhnout, stejně jako několik známých jmen pistolníků, kteří se zde objevují. Víc jak průměr z toho ale nebude.

Velké naděje (Great Expectations, 1998) - 60 %
Docela zajímavé pojetí, kdy je klasický Dickens převeden do současné doby a světě div se, ono to docela funguje, a to hlavně díky tomu, že Ethan Hawke už tenkrát dokázal utáhnout celý film a hlavně díky němu to funguje. Gwyneth je zde spíš jen za určitou nedosažitelnou, její role není až tak zásadní, jak by si člověk myslel.

Hádej, kdo přijde na večeři (Guess Who's Coming to Dinner. 1967) - 90 %
Film o rasismu, který se celkem snesitelnou cestou snaží ukázat, jakým směrem je možné se vydat, abychom svoje předsudky odsunuli a možná se jich i někdy zbavili. Spencer Tracy, Sidney Poitier a Katharine Hepburn podávají nádherné herecké výkony, jsou civilní a přitom dovedou předat snesitelnou cestou velké myšlenky.

Zpívej (Sing, 2016) - 75 %
Už když na začátku zazněla píseň od Beatles, i když v nové aranži, věděl, jsem, že má nade mnou film vyhráno, i když bude příběh celkem předvídatelný, jednoduchý a možná až zbytečně moc emotivní. Ale ta hudební stránka je zde opravdu skvělá a byly vybrány parádní písně, které byly hezky předělány. Za mě spokojenost.

Žádné komentáře:

Okomentovat