sobota 24. června 2017

Chennai Express, Cherrybomb, Kaos, Patriots Day, Modrý Max


Chennai Express (2013) - 40 %
Je strašná škoda, že je tohle vlastně jen klasická indická komedie, kde je toho spousta ujetého, hodně se zde blbne a místy to prostě nedává moc smysl, protože je to prostě jen o tom, aby se blblo. Tohle mi přijde jako dost málo na to, jaké má film obsazení a je škoda, že se z toho nevytřískalo víc. Nejlepší jsou hudební čísla.

Cherrybomb (Cherrybomb, 2009) - 40 %
Nevím, jestli jsem od snímku čekal tolik, ale co jsem dostal, to mi přišlo takové alibistické. Dva mladí muži, možná ještě teenageři, se zamilují do jedné holky a jejich přátelský vztah se rozpadne. Tohle je trochu klišé a jako jedno velké klišé je to natočeno. Ani ten drsnější konec, o kterém stejně celou dobu víme, to nezachrání.

Kaos (1984) - 70 %
Rozhodně se nejedná o snímek, který bych vyloženě vyhledával, ale na to, že se na první pohled jedná o celkem obyčejné povídky, podařilo se bratrům Tavianiovým podání, které je takové lidské, ale přitom hluboké, a to jak ve chvíli, kdy se jedná o zamyšlení, tak i o momenty, které mají spíše pobavit.

Patriots Day (Patriots Day, 2016) - 70 %
Snímek se mi zamlouval hlavně proto, že to bylo natočeno z pohledu lidí, kteří skutečně vyznívali realisticky, kdy ani Mark Wahlberg nebyl zbytečně namachrovaný. Byly zde uvedeny i chyby ve vyšetřování, lidské chyby, anebo jak vlastně policie také funguje, a to se mi líbilo. Moralizující láskyplné finále už ne.

Modrý Max (The Blue Max, 1966) - 60 %
Tenhle válečný snímek je dobře natočený a má momenty, které vás dovedou strhnout, kdy si říkáte, že teď to bude paráda. Ale pak ten pocit najednou opadne a vy se přistihnete u toho, že vás to vlastně ani nebaví. Pak zase něco. A pak zase nic. No naštěstí to zachraňuje Ursula Andress, která je tu neskutečně sexy.

Žádné komentáře:

Okomentovat