čtvrtek 22. června 2017

Vybíjená, Hitchcock/Truffaut, Domů na Vánoce, Ho Mann Jahaan, Hotel Rwanda


Vybíjená (Dodgeball: A True Underdog Story, 2004) - 60 %
Když jsem snímek viděl před lety v kině, udělal na mě mnohem větší dojem, než jak se mu to povedlo v současnosti. Pořád tu jsou skvělé scény a některé výborné postavy, ale už mě to nedovedlo dostat tak jako tenkrát. Takže nakonec jen lehký nadprůměr, protože průměr si film nezaslouží. Vince Vaughn už ale tady ukazuje, jak je nijaký.

Hitchcock/Truffaut (Hitchcock/Truffaut, 2015) - 75 %
Když jsem se podíval na tenhle snímek, řekl jsem si, že si v první řadě musím sehnat knihu, která je vlastně důvodem, proč tohle bylo natočeno a kterou napsal Truffaut po rozhovorech s Hitchcockem. Zde je jako bonus ještě to, že známí a zajímaví filmoví tvůrci rozebírají díla těchto dvou velkých osobností.

Domů na Vánoce (Hjem til jul, 2010) - 40 %
Takový ten snímek pro diváky, který se snaží o to, aby ukázal zajímavé, možná trochu divné, možná trochu vtipné postavy, a to v období vánoc, kdy jsou některé situace skutečně až absurdní, jiné dramatické a emotivní. Jenže se celkově nějak moc nedaří zaujmout a jsou to spíš jen některé scény, které nadchnou, ale celek nefunguje.

Ho Mann Jahaan (2015) - 55 %
Pákistánský film, který se zaměřuje na to, že si lidé chtějí splnit svoje sny a udělají pro to maximum. Ale není to nějaké přehnané, je to v celkem lidské rovině, kdy emoce vycházejí z nepochopení a z toho, jak je potřeba překonávat překážky. Bohužel v tomhle tématu není film nic nového, jen je slušně natočený.

Hotel Rwanda (Hotel Rwanda, 2004) - 90 %
Na začátku je krásně ukázáno, z jakých absurdit může dojít k povstání v zemi. Zbytek filmu pak prezentuje, co taková absurdita může zapříčinit. Tohle je až neskutečná a svírá se vám z toho žaludek. Je s podivem, že Paul a jeho rodina dokázali přežít. Opravdu to vypadá jako zázrak. Ale to šílenství lidí, to zapůsobí nejvíce.

Žádné komentáře:

Okomentovat