pondělí 12. června 2017

Deep Valley, Generál della Rovere, Ghost Dog - Cesta samuraje, Gia, Život s Kašparem


Deep Valley (1947) - 60 %
Ten příběh je dobrý, i když je poměrně klasický - dívka má dva nápadníky, z toho jeden je hajzl a ten druhý celkem v pohodě. Asi je celkem logické, že si vybere toho hajzla, i když on i ten druhý má něco, co vám na něm bude vadit. Možná ten hajzl je jen kriminálník, ale jinak je skvělý člověk. Jen škoda, že je ten film celkově tak zbytečně líbivý.

Generál della Rovere (Il generale Della Rovere, 1959) - 80 %
Roberto Rossellini uměl natáčet filmy a je jedním z italských režisérů, které mám skutečně rád. Zatím ani s jedním jeho filmem jsem nebyl nespokojený, což je docela dobré, i když pravda, rozhodně jsem neviděl všechny, ani zdaleka. Ale tenhle má dobrý příběh, dobré prostředí a zajímavé rozuzlení, které dovede zasáhnout.

Ghost Dog - Cesta samuraje (Ghost Dog: The Way of the Samurai, 1999) - 80 %
Skvělá ukázka toho, jak je Jim Jarmusch žánrově všestranný, a i když to není zběsilá akční podívaná, z které doslova tryskají peníze, které do ní byly vloženy, o to je to chytřejší. A na akci samozřejmě dojde, to ne že ne. Hodně se zde střílí a je to místy hodně nápadité, až se budete divit. A navíc je to opravdu chytré.

Gia (Gia, 1998) - 80 %
Co si budeme povídat, těch důkazů, že je Angie skutečně skvělá herečka zase tolik není, protože mnohdy hrála prostě jen v mainstreamu, kde nejsou ty schopnosti tak patrné, ale právě snímek "Gia" ukazuje, jak dovede být úchvatně živelná, něžná, krásná i hnusná a jak se toho nebojí. Je to její koncert.

Život s Kašparem (2013) - 70 %
Helenu Třeštíkovou pro sebe vlastně pořád ještě objevuji, protože jediný dokument, který jsem od ní doposud viděl, je "Katka", což je ale dokument, který na mě udělal dojem. "Život s Kašparem" zase pěkně ukazuje, jak se lidé mohou měnit, jak se mění jejich názory a jejich postoje k životu. A možná i odhaluje to, jací jsou.

Žádné komentáře:

Okomentovat