pondělí 8. ledna 2018

Thor: Ragnarok, Star Wars: Klonové války, Stranger Things (2. sezóna), Most (1. a 2. sezóna)


Thor: Ragnarok (Thor: Ragnarok, 2017) - 90 %
Na novém "Thorovi" není dobré jen to, že je zatraceně vtipný - a on opravdu vtipný je; Jeff Goldblum mě naprosto odrovnal, ale i hlavní postavy jsou výborné - ale je dobrý i proto, že jeho scénář je docela chytrý. Finále se prostě povedlo. Marvel neusnul na vavřínech a já si myslím, že DC nemá šanci se svým filmovým universem.

Star Wars: Klonové války (Star Wars: The Clone Wars, 2008-2015) - 60 %
"Klonové války" jsou rozhodně nezbytné proto, aby si divák udělal představu o nějakých podrobnostech, které jsou spojené s universem "Star Wars" a jeho jednotlivými postavami. Osobně se mi nejvíce líbila chvíle, kdy se hlavní postavou stala Asajj Ventress. Najednou to z pohledu temné strany dostalo docela zajímavý nádech. Nejzajímavější je pak šestá série, kde dochází k napojení na "Epizodu III".

Přece jen mi druhá sezóna přišla trochu slabší než sezóna první, ale musím uznat, že je to pořád hodně dobré a poslední díl jsem si užíval. Ten retro nádech trochu zeslábnul, což mi přišlo jako škoda, ale sem tam dobře vykoukl. Některé dějové odbočky se zdály skoro zbytečné, ale ty postavy si stejně oblíbíte.

Most (1. sezóna) (Bron/Broen, 2011) - 80 %
Velmi dobrá série, která dovede zaujmout každého, kdo má rád detektivky. Tahle je severská, tak je i docela drsná, ale především má velmi dobře vystavěné postavy. Oba dva ústřední detektivové jsou prostě dobří, dokonale se k sobě nehodí a dokonale jim to funguje. Jen ten děj mě dovedl ve svém odhalení trochu lehce zklamat. Čekal jsem, že to bude ještě o něco promakanější a překvapivější. I tak ale seriál snadno udrží divákovu pozornost.

Most (2. sezóna) (Bron/Broen, 2013) - 85 %
Druhá série mi přišla o něco lepší v tom smyslu, že už člověk postavy zná a že je docela zvědavý na to, jak se bude jejich osud dál vyvíjet. A popravdě i celkový příběh je docela dobrý a odhalení toho, kdo za všechno může, se mi líbilo něco více než u první série. Nutno ale říct, že už se mi nelíbí to, kam se dostalo finále, i když musím uznat, že to je docela pořádná rána. Skoro škoda, že seriál ještě dál pokračuje.

Žádné komentáře:

Okomentovat