úterý 2. ledna 2018

Musíme si pomáhat, Pod jednou střechou, LEGO® Batman film, Hodnej polda, zlej polda, Život je život


Musíme si pomáhat (2000) - 80 %
Jeden z těch českých filmů, který se vrací ke druhé světové válce a dělá to způsobem, který vás dovede dostat. Jako kdyby Hřebejk to nejlepší stihl ještě před koncem milénia. Film hlavně vede Bolek Polívka, který zde herecky exceluje, ale jsou to i další, kteří dělají tenhle příběh lidským a krásným.

Pod jednou střechou (Life as We Know It, 2010) - 40 %
Katherine Heigl a Josh Duhamel byli fajn, ta chemie mezi nimi celkem fungovala, ale scénář jim do huby vkládal takové kraviny, že jsem hlavně ke konci chtěl brečet, ale ne tolik dojetím, ale prostě tím, jak je to blbé a jak to nuceně musí vést přesně k takovému závěru, který jste očekávali. Ten konec mi prostě vadil a celkově srážel celkem dobře započatý film.

LEGO® Batman film (The LEGO Batman Movie, 2017) - 80 %
Přesně takové, jak jsem očekával a jak jsem doufal. Parádní jízda od začátku do konce, kde je každou chvíli nějaký vtípek, ať už v dialozích, anebo čistě v situacích. A navíc ty popkulturní, převážně komiksové odkazy, které všechny nedovede chytnout snad nikdo. Jo, tohle mě dovedlo strhnout a udržet celou dobu.

Hodnej polda, zlej polda (Bon Cop, Bad Cop, 2006) - 80 %
Jako první jsem viděl dvojku, která se mi líbila jako komedie, ale snímek "Hodnej polda, zlej polda" je ještě lepší v tom, že o trochu lépe funguje jako celkem temná detektivka, kdy hlavní postavy pořád dovedou být vtipné, ale není to ani trochu na úkor napínavého a místy celkem drsného vyšetřování. Navíc je jednička trochu víc sexy.

Život je život (2015) - 30 %
Takový špatný pokus o "Muže z Acapulca" v českém podání, kdy mají alespoň trochu šmrnc ty scény, které se odehrávají ve Vetchého fantazii. Jinak je to jen klasická úporná snaha ukázat, že rodina je prostě to nejdůležitější a že všechno dobře dopadne, pokud se lidé mají rádi. Anebo aspoň dál budou žít v té svojí "jistotě".

Žádné komentáře:

Okomentovat