středa 17. ledna 2018

Můj svět, Věznice, Africká legenda, Cestou necestou, Batman vs. Two-Face




Můj svět (American Splendor, 2003) - 80 %
Paul Giamatti je prostě tak dobrý herec, že budete sledovat každou postavu, kterou hraje, protože ji zahraje dobře. Tady je ještě skvělé, že součástí filmu je i sám Harvey Pekar, čímž se jen posiluje zajímavý kult osobnosti, který se kolem něj díky komiksu vytvořil. I takhle může vypadat životopisný film a je to dobré.

Věznice (Animal Factory, 2000) - 60 %
Steve Buscemi se sem tam pustí do režie a nemá vůbec nejistou ruku. Docela překvapí. Jak dokáže být snímek drsný, což v tomhle případě rozhodně patří. Buscemi měl skvělou ruku i na herce, kdy Dafoe a Furlong do děje sedí, i když Furlong je ze začátku takový moc velký hezounek. Nakonec ale svou roli zvládnul.

Africká legenda (Baby: Secret of the Lost Legend, 1985) - 60 %
Je to hodně naivní snímek s celkem hloupým příběhem, který se ze začátku tváří skoro jako dobrodružné drama, ale nakonec je z toho ne až tak dobrá rodinná komedie, jež touží být příliš sentimentální, ale nemohu si pomoct, za ty animatronické loutky prostě musím dát vyšší hodnocení. Podle mě se povedly.

Cestou necestou (Back Roads, 1981) - 60 %
Víc než cokoli jiného je tenhle snímek zajímavý tím, že si zde prostě dokonale sedla titulní dvojice. Sally Field a Tommy Lee Jones jsou prostě výborní a i když je ten příběh místy o ničem, oni ho dokážou oživit a vy tak sledujete scény, které vás baví díky jejich herectví. Tohle se mi na filmu velmi líbilo.

Batman vs. Two-Face (2017) - 50 %
Na tomhle filmu je prostě fajn, že se opět - podruhé - vrátili původní představitelé Dynamic Dua. Je to takové hezké rozloučení Adama Westa, který nás loni odpustil. Dějově to bohužel není nic moc, ale jsou zde nějaké nápady, které narušují klasický batmanovský kánon, což se mi docela zamlouvalo - viz proměny Denta.

Žádné komentáře:

Okomentovat