sobota 13. ledna 2018

Detroit, Lovci démonů (12. sezóna), Valerian a město tisíce planet, That '80s Show, Star Wars: Poslední z Jediů


Detroit (Detroit, 2017) - 70 %
Snímek, který je po formální stránce prostě dobře natočen, ale ukazuje se, že Bigelow si dala více záležet na příběhu do chvíle, než opustí motel. Pak už je to jen taková nutnost, která nemá ten správný drive a která spíše jen vyzní trochu do ztracena. To hlavní stejně bylo řečeno v motelu činy zúčastněných.

Lovci démonů (12. sezóna) (Supernatural, 2016-2017) - 75 %
Musím uznat, že s jedenáctou a dvanáctou sezónou šla série "Lovci duchů" zase docela nahoru. Krása je v tom, že se zde bratři už zbytečně nesnaží umřít, vystupují zde nové postavy a dokonce se vracejí i ty, které byste možná nečekali. Jasně, poslední díl série mi přišel hodně přitažený za vlasy, ale jsou docela zvědavý na to, jaké budou následky a co nabídne třináctá série. Mohlo by to být ještě hodně zajímavé.

Valerian a město tisíce planet (Valerian and the City of a Thousand Planets, 2017) - 50 %
Vizuálně většinou hodně zajímavé, i když třeba rasa, za kterou se zde bojuje, mi přišla taková zvláštně designovaná. Má to hodně ze "Star Wars", něco z "Avatara" a jednoduše to dnes na první pohled vypadá hodně neoriginálně. Navíc ústřední dvojice prostě jako dvojice nefunguje a je to někdy utrpení na ně koukat.

That '80s Show (2002) - 40 %
Na "Zlatá sedmdesátá" to nemá ani omylem, ale myslím si, že kdyby se seriálu dala šance, je tam prostor pro to, aby to nebyla jen úplná ptákovina, jen obyčejná odnož něčeho existujícího. Některé postavy, hlavně Tuesday, vypadaly docela zajímavě, ale ani těch 13 dílů nedokázalo pořádně probudit jejich potenciál.

Star Wars: Poslední z Jediů (Star Wars: Episode VIII - The Last Jedi, 2017) - 90 %
K dokonalosti tomu přece jen ještě něco chybí, ale těšil jsem se na Luka a dostal jsem ho v takové podobě, která se mi líbila. Jeho finále je úchvatné. Stejně tak snímek obsahuje výborné scény, kdy soubojům, vesmírným nebo osobním, není moc co vytknout. Scénář navíc překvapí i novými momenty, stejně jako touhou vzdát hold minulým dílům. Myslím, že fanoušci dostali, co si zaslouží. A ještě něco navíc.

Žádné komentáře:

Okomentovat