neděle 14. ledna 2018

Barry Seal: Nebeský gauner, FlashForward - Vzpomínka na budoucnost, Americký zabiják, Trapped, Godless


Barry Seal: Nebeský gauner (American Made, 2017) - 70 %
Tom Cruise nám všem ukazuje, že je prostě zábavný herec a že to, co dělá, dělá dobře. Vybírá si filmy tak, aby si nenarušil image, ale stejně mě prostě baví se na něj koukat, což je paráda. Nic neztrácí ze svých schopností, navíc tenhle film je ještě tak krásně sarkastický, že mě prostě bavit musel.

FlashForward - Vzpomínka na budoucnost (Flashforward, 2009-2010) - 60 %
Tenhle seriál měl rozhodně potenciál, který se ale nepodařilo jedinou sezónou, která mu nakonec byla dána, proměnit v ono pomyslné zlato. Už v první sezóně se to začíná dějově trochu moc rozjíždět, chce to být moc tajemné a místy to až připomíná mysteriózní hru "Ztracených", což je popravdě trochu unavující.

Americký zabiják (American Assassin, 2017) - 60 %
Ale jo, musím říct, že se mi tenhle snímek docela líbil a že jsem si ho užil. Má to celkem spád a hlavně je to pořádně drsné, až možná nečekaně. Takové mučení bylo skutečně velmi nepříjemné a nehezky se na to koukalo, což je jen dobře. Filmy by se neměly být drsnosti, pokud je to jejich důležitá součást.

Trapped (Ófærð, 2016) - 60 %
Na jednu stranu se mi líbilo, jak je to pojato - pomalé, do jisté míry takové klidné, ale asi tak jako pomalu se valící lavina z bahna. Nakonec to dovede semlít, hlavně proto, že jsou zde scény, které rozhodně nejsou pěkné na pohled. Ale dějově mě to prostě nedokázalo nadchnout a prostě jsem to tak nějak sledoval bez skutečného zájmu.

Godless (2017) - 80 %
Western pořád žije a seriál "Godless" to krásně ukazuje. I dnes je možné v tomhle žánru vyprávět dobré a silné příběhy, které jsou navíc místy pořádně drsné a neberou si servítky. Navíc je film velmi dobře obsazen a každý herec odvedl skvělou práci. Do toho ještě skvělá výprava, která výborně evokuje dobu Divokého západu.

Žádné komentáře:

Okomentovat