čtvrtek 7. září 2017

Viking, Vincent N Roxxy, Zvítězit, Virtual Revolution, Hurá na Francii




Viking (2016) - 40 %
Akční historický thriller z období vikingů. A navíc v ruské produkci. Není to zlé, ale při sledování filmu budete mít pocit, že tu je tak nějak všechno, co se dalo očekávat a není tu nic moc navíc. Násilí, které je zde zobrazováno, mi přišlo tak nějak jako násilí samo pro sebe, na efekt, než z jakéhokoli jiného důvodu, postavy mě nezaujaly.

Vincent N Roxxy (2016) - 35 %
Moderní podání klasiky "Bonnie a Clyde", kde se hrálo hlavně na to, že se vezmou dva zajímaví mladí herci a na nich to bude stát. Emile Hirsch i Zoë Kravitz jsou rozhodně dobrou volbou, ba mám rád. A přesto jsou oba neskutečně nudní, film prvoplánový a rozvoj děje docela očekávaný. Násilí mě tu nebavilo.

Zvítězit (Vincere, 2009) - 70 %
Především formálně zajímavý snímek, který vás může dostat tím, jak je natočen více než tím, co je v něm zobrazeno. Benito Mussolini ale rozhodně není nezajímavé téma, ale tohle není film, který je primárně o něm. Je o tom, co dovede udělat moc, jak vás změní a jak jiné zničí a uvrhne je do role, kterou nechtěli a nečekali.

Virtual Revolution (2016) - 40 %
Čekal jsem, že to bude vizuálně mnohem zajímavější, než jaké to ve skutečnosti bylo, ale přece jen se musí počítat s tím, že to je nízkorozpočtový snímek, který má celovečerní délku, a tak to nebude tak nařachané. Po stránce vizuálních efektů to jen sem tam trochu zazáří. Na konci je ale docela zajímavá myšlenka.

Hurá na Francii (Vive la France, 2013) - 50 %
Není to vyloženě skvělé a do "Borata" to má neskutečně daleko, nedokáže vás to takovým způsobem odrovnat, ale sem tam se ústřední dvojici povede nějaký ten vtip, který vůbec není špatný. Tyhle kulturní rozdíly jsou prostě zábavné, ale tady tomu ještě chybí docela dost k dokonalosti a ke skutečně vtipnému filmu.

Žádné komentáře:

Okomentovat