středa 20. září 2017

Ghost in the Shell Arise: Border 3 - Ghost Tears, Nejprve stvořil ženu, Lůno, Vše, co miluji, Bouřlivé výšiny


Pokračuje se v trendu předchozích dvou filmů a "Ghost in the Shell Arise: Border 3 - Ghost Tears" není nic jiného než snaha ukázat další epizodku ze života téhle speciální jednotky. Skoro by se zdálo, že v tom mají být i nějaké emoce, ale nemohu si pomoct, za mě ty filmy prostě nefungují. Ani po té akční stránce to není ono.

Nejprve stvořil ženu (Woman of the Year, 1942) - 65 %
Celou dobu jsem si říkal, že ty herecké výkony jsou prostě povedené a Spencer Tracy si s Katharine Hepburn dokonale sedli, což předvedli vícekrát. Jenže pak jsem si uvědomil, že to jsou právě ty herecké výkony, které tak vynikají v jinak ne příliš zajímavém příběhu, který vás sám o sobě nedovede úplně strhnout.

Lůno (Womb, 2010) - 45 %
Snímek "Lůno" má výborný nápad. Jsme v jakési nespecifikované budoucnosti, možná současnosti, a mladá žena se rozhodne, že si ve svém vlastním lůně nechá vyrůst klon své mrtvé lásky. Tohle je téma, z kterého šlo vykřesat strašně mnoho, protože to je morální šílenství jak blázen, ale povedlo se z toho vydolovat opravdu málo.

Vše, co miluji (Wszystko, co kocham, 2009) - 40 %
Nemůžu si pomoct, ale pro mě je to jen jedna z dalších výpovědí o době, a to prostřednictvím punku jako motoru i katalyzátoru, který usměrňuje mladé lidi a jejich konání. Rebelství v době, kdy se to moc nehodí. Skoro jsem si říkal, že tu je všechno, co od takového filmu očekáváte. A nic moc jiného to nebylo.

Bouřlivé výšiny (Wuthering Heights, 1992) - 60 %
Dobré zpracování klasické literární temnější romance. Není to nijak překvapivě výrazné, není to novátorské, je to spíše taková klasika, kde se hraje na dobré kostýmy a hlavně věrohodné prostředí, ale to vše by bylo k ničemu, kdyby tu nebyly dobré herecké výkony. A ty zde v podání obou hlavních herců jsou.

Žádné komentáře:

Okomentovat