středa 27. září 2017

Dünyayi Kurtaran Adam, Večer kejklířů, Bajky naruby - 3 prasátka a nemluvně, Zkáza krásou, Zombies Have Fallen


Dünyayi Kurtaran Adam (1982) - 50 %
Tohle je vskutku neskutečný film. Vzít několik scén ze "Star Wars", prostě je naprat do děje, na to napojit vlastní, šílený děj, kde je nějaký podivný Han Solo, který pořád skáče na trampolíně, a záporák, který má k ruce směšně divného robota. Tohle je tak blbá, až se na to musí člověk podívat, aby tomu věřil. Nemluvě o tom, že tam pořád zní hudba Johna Williamse. Ach, ta autorská práva...

Večer kejklířů (Gycklarnas afton, 1953) - 70 %
I když mě tenhle snímek od Ingmara Bergmana vyloženě nenadchnul, musím uznat, že z mnoha scén je vidět, jak mistrovsky je dokázal natočit. Kdy navíc díky černobílé kameře ještě více oceníte hru světla a stínu. Herci (cirkusoví i divadelní) jsou zde ukázáni ve světle jako lidé, ale přesto jsou jiní, zvláštní, nebezpeční a zajímaví.

Bajky naruby - 3 prasátka a nemluvně (Unstable Fables: 3 Pigs & a Baby, 2008) - 45 %
Klasická americká pohádka, která je pojata trochu jinak, v podstatě jako cool mafiánský filmeček s tím, že je zachována podstata odfouknutí prasečích domků zlými vlky. Tady ještě opepřené o to, že mezi prasátky je vlk nasazen, ale prasata se o něj starají jako o vlastního. Možná by to místy mohlo být i vtipné, ale spíš není.

Zkáza krásou (2016) - 80 %
V tomhle snímku nenajdete pravdu, stejně jako ji nenajdete v hraném zpracování jejího života. Jsou zde fakta, která jsou podána dobovými záběry, ale jsou to především Lídina slova, která jsou zde prezentována jí samotnou. Dá se věřit herečce? I tohle je něco, co vás napadne. Ale přesto z konce necítíte, že by byla spokojená se svým představením, to smíření je až bolestné.

Zombies Have Fallen (2017) - 25 %
Ona ví, jak by mohla Země dopadnout, pokud se něco nezmění. Dokáže vidět, co se stane a že mohou přijít zombie. Její schopnost se dá využít, což někteří lidé chtějí udělat. Ale pak jsou tu další, kteří jí chtějí pomoct. A to všechno v nudně nezáživné jízdě bez náboje, které zatraceně chybí akce, na kterou ale tvůrci neměli, nejspíš peníze ani schopnosti.

Žádné komentáře:

Okomentovat