čtvrtek 28. září 2017

Buster's Mal Heart, Jmenuji se Heath Ledger, Život, The Comedian, Bajky naruby: Želva a zajíc




Buster's Mal Heart (2016) - 40 %
Asi je ten film na mě moc divný, a to v celkovém pomalém pojetí, skocích v ději a hlavně i herectvím, které není špatné, ale které mi zde prostě nesedlo. Je to sci-fi, je to drama, je to thriller, ale ani v jednom případě se nestalo, že bych si film skutečně nějak pořádně užíval a byl unešený z toho, jak to skončilo.

Jmenuji se Heath Ledger (I Am Heath Ledger, 2017) - 75 %
Tenhle film není zajímavý proto, že je o životě Heatha Ledgera, protože ten je tu až moc adorován, skoro jako kdyby neměl žádnou chybu, ale je zajímavý proto, že přináší portrét nesmírně kreativního člověka, což jsem - přiznám se - do této doby ani netušil. Ukázky z jeho tvorby a domácích kamer jsou největším plusem tohoto filmu.

Život (Life, 2017) - 60 %
"Život" je dobrý sci-fi horor, který má všechno, co očekáváte. Uzavřený prostor, trochu jiné fyzikální zákony, docela dobré monstrum, zajímavé herce, s nimiž to jde táhnout až do konce, a tak se nebudete nudit. Dějově to je ale něco jako spojení "Vetřelce" a "Gravitace" a scenáristicky je to bohužel očekávané. Ale má to parádní pointu.

The Comedian (2016) - 80 %
Robert De Niro v tomhle filmu ukazuje, jak skvěle dokáže zvládnout hlavní role a jak je pořád velkým hereckým mistrem. Je neortodoxní, je hnusný, je hnusný a je vtipný. Ani jsem nečekal, že by ještě mohl natočit film o komikovi a být zase trochu jiný, ale přitom neskutečně uhrančivý. Měl ale i dobré herecké kolegy.

Bajky naruby: Želva a zajíc (Unstable Fables: Tortoise vs. Hare, 2008) - 50 %
Už když bylo na začátku řečeno, že se to odehrává patnáct let po vítězství želváka nad zajícem, bylo celkem jasné, jakým směrem se bajka vydá. Prostě další soutěžení s morálním ponaučením. Ale přišlo mi to zábavnější než "Bajky naruby - 3 prasátka a nemluvně", i když to bylo také hodně předvídatelné.

Žádné komentáře:

Okomentovat