úterý 13. června 2017

Sindibádova dobrodružství, Go West, Bůh ti žehnej Ozzy Osbourne, Goemon, Goethe!


Sindibádova dobrodružství (Arabian naito: Shindobaddo no bôken, 1962) - 60 %
Sindibád ve starém manga provedení? Ale jo, tohle zní docela zajímavě a vlastně to nakonec není ani tak divné, i když zrovna ten Sindibád v téhle kresbě vypadá prostě podivně a strašně změkčile, což je s ním spojeno vlastně dlouhodobě, protože i u Disneyho je takový lehce ženský. Fantazie ale snímku nechybí, což mu přidává.

Go West (1925) - 70 %
Bustera Keatona jsem měl vždycky rád ne tolik proto, že by byl extra vtipný, ale proto, že do svých filmů dovedl dát kousky, které jsou z dnešního hlediska kaskadérsky naprosto neuvěřitelné. Jeho pobíhání po střeše jedoucího vlaku je prostě parádní a po devadesáti letech stále působivé. Stejně jako jeho práce se zvířaty. On byl šílenec, ale díky za to.

Bůh ti žehnej Ozzy Osbourne (God Bless Ozzy Osbourne, 2011) - 70 %
Ať máte nebo nemáte rádo Ozzyho Osbourna, tenhle pohled na jeho život je celkem upřímný a zpěvák se nebojí vzpomínat na období, kdy byl skutečně k ničemu. On tedy i v té době aktuálních záběrech vypadá lehce vyčpěle, ale je na něm vidět, že je celkem střízlivý. Kultovní pro mě není, ale jako osobnost je zajímavý.

Goemon (Goemon, 2009) - 70 %
Pěkná ukázka toho, jak natočit historický velkofilm na první pohled velkolepě a s docela pěkným důrazem na obraz a na scény, které vás dovedou zaujmout na první pohled. Přitom je to docela drsné, jsou v tom i nějaké emoce. Mohlo by se to místy zdát jako prázdná podívaná, ale ono to celkem funguje.

Goethe! (2009) - 50 %
Životopisný film, ale stejně jsem z toho měl pocit, že to je taková líbivá snaha dostat klasiku i k současným lidem a někoho z těch mladých, kdo moc nečtou, naučit, že někdo jako Goethe existoval, a že to byl vlastně docela zajímavý týpek, o něhož a jeho tvorbu stojí za to se zajímat. Nejsem si jistý, že tohle film splnil, protože až tak moc nebavil.

Žádné komentáře:

Okomentovat